Aνακοίνωση του συνδυασμού «Ενωτική Πορεία» αναφορικά με δηλώσεις του Δημάρχου Κ. Παπασιώζου ότι ο Δήμος Νικολάου Σκουφά είναι χρεωμένος.

Ειδικότερα: Μεγάλη  κουβέντα  γίνεται το τελευταίο διάστημα για τον δήθεν  χρεωμένο δήμο  Νικολάου Σκουφά . Η νέα δημοτική αρχή νομίζει ότι ανακάλυψε την Αμερική.

Βρήκαν λέει, χρεωμένο το  Δήμο χωρίς όμως να δίνουν τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία όπου απεικονίζεται η πραγματική εικόνα του Δήμου.

 

Η τωρινή δημοτική αρχή ήταν αντιπολίτευση και ξέρει πολύ καλά ότι ο δήμος ποτέ δεν είχε τους απαραίτητους πόρους από την κεντρική Διοίκηση για να ασκήσει επαρκώς τις αρμοδιότητές του, τις βασικές ανάγκες των πολιτών του γνωρίζοντας όλοι πολύ καλά ότι συνεχώς μεταφέρονται νέες  αρμοδιότητες χωρίς τη μεταφορά των ανάλογων πόρων

(διαχείριση αδέσποτων ζώων, καθαρισμός οικοπέδων προς πυροπροστασία, κ.α).

 

Είμαστε ένας μικρός δήμος εξαρτώμενος από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Ας δούμε όμως τι ακριβώς αντιμετωπίσαμε αυτήν την τετραετία, που διαχειριστήκαμε το δήμο για να αποφασίσουμε εάν έγινε κακοδιαχείριση ή όχι.

Το 2020 είχαμε την εξάπλωση του κορωνοιού. Αναστέλλονται από την Κυβέρνηση τα αναγκαστικά μέτρα για την είσπραξη ανείσπρακτων εσόδων από μισθώματα  αλλά και πάσης φύσεως βεβαιωμένων εσόδων λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης στην οποία περιήλθαν οι πολίτες.

Αυτό διήρκησε δύο χρόνια. Με λίγα λόγια για δύο χρόνια ο δήμος δεν εισέπραττε σχεδόν τίποτα.

Στην τετραετία που διοικήσαμε , με την πρωτοφανή ενεργειακή κρίση πληρώσαμε 1.100.000 ευρώ περισσότερο ΔΕΗ.

Παραθέτουμε ενδεικτικά τα εξής στοιχεία:

Το 2020 πληρώσαμε 670.000 ευρώ υπερ ΔΕΗ.

Το 2022 το ποσό ανήλθε στο 1.250.000 ευρώ.

Το 2023 στο ποσό των 950.000 ευρώ.

 

Στην τετραετία μας τα καύσιμα αυξήθηκαν 40% περισσότερο από την προηγούμενη τετραετία. 

100.000 ευρώ το χρόνο περισσότερα για τα καύσιμα.

Από την στιγμή που έγινε το εργοστάσιο σκουπιδιών το 2000 και ξεκίνησε η βεβαίωση των τελών ταφής ο δήμος μας χρεώνεται 210.000-250.000 ευρώ το χρόνο παραπάνω για τα σκουπίδια μας.

Για τα τέλη ταφής το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να κινηθεί νομικά κατά της Περιφέρειας αφού θεωρήθηκε δυσβάσταχτο το κόστος το οποίο θα μετακυλούσε στον απλό πολίτη αλλά  τότε η αντιπολίτευση του κ. Παπασιώζου αρνήθηκε την προσφυγή!

 

Δώσαμε αυτή την τετραετία 2.200.000 ευρώ περισσότερα απ΄ ότι στο παρελθόν.

Απο ιδίους πόρους σε καύσιμα και ΔΕΗ εις βάρος υπηρεσιών υπέρ του πολίτη κρατώντας παρόλα αυτά «ζωντανό» το δήμο μας. 

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν υποχρεώσεις  στο δήμο Ν. Σκουφά  όπως και απαιτήσεις.

Οι υποχρεώσεις του ανέρχονται περίπου στο ποσό των  1.800.000 ευρώ.

Κυρίως οι υποχρεώσεις  αφορούν  τον ΦΟΣΔΑ( 1.100.000 ευρώ) , τους Συνδέσμους Ύδρευσης (300.000 ευρώ)  ΔΕΗ και προς προμηθευτές. Οι δε απαιτήσεις αφορούν περίπου 700.000 ευρώ έσοδα από τέλη.

 

Το ποσό των 4.500.000 ευρώ το οποίο επικαλούνται ΟΤΙ ΟΦΕΙΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ είναι αστείο γιατί υπολογίζουν και τα ανείσπρακτα τιμολόγια των έργων από το ΕΣΠΑ τα οποία φυσικά θα εισπραχθούν μέσα στο 2024. 

 

Τα ποσά τα οποία αναφέρει η τωρινή δημοτική αρχή σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν έχει φέρει ακόμα προς ψήφιση τον προϋπολογισμό  είναι μια συνειδητή προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας με προφανή δόλο, με απώτερο σκοπό να μας επιβάλλει μνημόνιο ή δάνειο, αδιαφορώντας για το ΜΕΛΛΟΝ του δήμου  μας.

 

Ο κύριος Παπασιώζος δυστυχώς δε μπορεί να διοικήσει το Δήμο. Ανίκανος να συντάξει προϋπολογισμό,  αλλάζει τους  προϊσταμένους οικονομικών υπηρεσιών ρίχνοντας τις ευθύνες σε αυτούς.

Είναι ο μόνος Δήμαρχος που δεν έφτιαξε προϋπολογισμό με τη δικαιολογία ότι υπάρχουν χρέη. Όλοι συντάσσουν  προϋπολογισμό και τον αναμορφώνουν στην πορεία με την είσπραξη εσόδων . Αυτό ζητά ο νομοθέτης.

Αλλά ο κ. Παπασιώζος επιλέγει συνειδητά να μην το κάνει.  

Γιατί;

Μαθαίνουμε ότι είναι έτοιμος να πάρει δάνειο από συγκεκριμένη Τράπεζα.

Ο Δήμος  Νικολάου Σκουφά μέχρι σήμερα δεν έχει συνάψει καμία δανειοδότηση. 

Ανέλαβε μόνον την υποχρέωση  εξόφλησης του δανείου  του κ. Παπασιώζου από τον πρώην δήμο Αράχθου ποσού 420.000 ευρώ για αγορά κάδων και πολυμηχανήματος unimog.

 

Σε αυτή την τακτική, που του είναι γνώριμη θα μας βρει απέναντί του.

Το δάνειο πώς θα αποπληρωθεί; Συνήθως μετά τα δάνεια ακολουθεί η άγρια φορολόγηση των πολιτών, και η αύξηση των τελών.   Πίσω όμως από την λειτουργία του Δήμου, υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχουν ζωές, υπάρχουν ανάγκες που ο Δήμος πρέπει να καλύψει.

 

Ας σταματήσει τις δικαιολογίες ο κ. Παπασιώζος!

Στη διεκδίκηση περισσότερων κονδυλίων για τον δήμο  πρέπει να προχωρήσει και  βέβαια   στην συντάξει  προϋπολογισμό γιατί με την δική του αδιαφορία και ανικανότητα ο δήμος μας  κατευθύνεται στα βράχια.

Εμείς Διαχειριστήκαμε μια πολύ δύσκολη τετραετία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Κρατήσαμε τον δήμο μας ζωντανό και με πολλά έργα βελτιώσαμε την καθημερινότητα των δημοτών.

Σειρά σας να διοικήσετε.

Αν δεν μπορείτε υπάρχει λύση.

Παραιτηθείτε.

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 

 

 

Το σχόλιο της Όλγας Γεροβασίλη

Λίγο αργότερα θέση πήρε και η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας πως: “Αντί ο κ. Παπασιώζος να κάνει τη δουλειά του ως δήμαρχος και να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές για διαχειριστικό έλεγχο στα οικονομικά του Δήμου Νικολάου Σκουφά, αλλά και στα υπουργεία της κυβέρνησης του κόμματος του, της ΝΔ, αφήνει υπονοούμενα και ψάχνει φανταστικούς υποστηρικτές της πρώην δημάρχου, επίσης προερχόμενης από τη ΝΔ. 

Σε ότι με αφορά θα συνεχίσω με υπευθυνότητα να στηρίζω με οποίο τρόπο μπορώ όπως έκανα πάντα κάθε θετική προσπάθεια οποιασδήποτε δημοτικής αρχής σε όλο το νομό Άρτας πέρα από χρώματα και κόμματα.”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!