Με σχετική απόφαση του ΥΠ.ΕΣ στο πλαίσιο της Πρόσκλησης “Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας” η οποία χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, εντάχθηκε και προχωρά άμεσα προς δημοπράτηση το τριπλό έργο στον κόμβο Φόρου Πρέβεζας.
Τον φάκελο είχε υποβάλει στο Υπουργείο Εσωτερικών ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος πρόσφατα και η σχετική έγκριση ανάβει το πράσινο φως για ένα ακόμα σημαντικό έργο αναβάθμισης του οδικού δικτύου του Δήμου, της ποιότητας ζωής των δημοτών και φυσικά της οδικής ασφάλειας τόσο των πεζών όσο και των διερχομένων οχημάτων στην είσοδο προς το κέντρο της Πρέβεζας.
Συγκεκριμένα, το φυσικό αντικείμενο της πρότασης αφορά στην ανακατασκευή του υφιστάμενου κόμβου στη θέση Φόρος του Δήμου Πρέβεζας, την κατάλληλη διαμόρφωση των οδών που συμβάλλουν στον εν λόγω κόμβο και την κατασκευή μικρότερου κυκλικού κόμβου επί της δημοτικής οδού Σελευκείας.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του τριπλού έργου ανέρχεται σε 1.080.000 ευρώ ,θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ΣΒΑΚ του Δήμου Πρέβεζας και αποτελεί μία ακόμα λύση που πέτυχε η Δημοτική Αρχή σε ένα χρόνιο ζήτημα.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας, δήλωσε σχετικά:
“Ακόμα ένα σημαντικό έργο μας εγκρίθηκε και προχωράμε με γοργά βήματα στη δημοπράτηση και υλοποίησή του προσφέροντας ασφάλεια και ένα αναβαθμισμένο οδικό σημείο στην είσοδο της Πρέβεζας χάρη στην τριπλή παρέμβαση με την ανακατασκευή του υφιστάμενου κόμβου στη θέση Φόρος , την κατάλληλη διαμόρφωση των οδών που συμβάλλουν στον εν λόγω κόμβο και την κατασκευή μικρότερου κυκλικού κόμβου επί της δημοτικής οδού Σελεύκειας. Κάθε νέο έργο είναι και μία δέσμευσή μας που υλοποιείται σε μία Πρέβεζα που ήδη άλλαξε και αλλάζει συνεχώς προς το καλύτερο. Συνεχίζουμε όπως αρχίσαμε στο πλευρό όλων των Δημοτών καλύπτοντας τις ανάγκες τους για ένα οργανωμένο και εξωστρεφή Δήμο , απαντούμε με τα έργα μας και το αποτέλεσμα που οι ίδιοι οι Δημότες διαπιστώνουν και επικροτούν”.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!