Στην ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών σχετικά με το περιεχόμενο και το σκεπτικό της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης προχώρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο, την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον επικεφαλής της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση. Πρόκειται για τα κόμματα που στις δημόσιες τοποθετήσεις τους έχουν εκφράσει την πρόθεση να συνυπογράψουν την πρόταση. Ο κ. Ανδρουλάκης για λόγους θεσμικής τάξης, όπως αναφέρουν συνεργάτες του ενημέρωσε τηλεφωνικά και τον γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζει μονόδρομο την πρόταση μομφής για τα Τέμπη, μετά και από πρόσφατο δημοσίευμα στο «ΒΗΜΑ» της Κυριακής. Μάλιστα το επιτελείο Ανδρουλάκη έχει ήδη συντάξει το πρώτο κείμενο, το οποίο παρουσιάστηκε στις ηγεσίες των κομμάτων που προτίθενται να υπογράψουν την πρόταση δυσπιστίας.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι το μοναδικό κόμμα που χρησιμοποίησε το αφήγημα του ανθρώπινου λάθους», τόνισε το πρωί σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης. «Ελπίζω όταν κατατεθεί η αυτονόητη αυτή θεσμική κίνηση, σήμερα το μεσημέρι οι κύριοι Μητσοτάκης και Καραμανλής να νιώσουν την ανάγκη να έρθουν στη Βουλή. Η επιστολή του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη κατατεθεί στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και είναι σημαντικό ότι έχουν τοποθετηθεί θετικά», είπε ο κ. Χρηστίδης αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ. τη Νέα Αριστερά και την Πλεύση Ελευθερίας.

«Υπάρχουν σειρά από στοιχεία που μας κάνουν να μην έχουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση η οποία το βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών το μόνο που την ένοιαζε είναι να συγκροτήσει επικοινωνιακή ομάδα που να εξυπηρετεί το σενάριο ότι δεν υπάρχει ευθύνη της κυβέρνησης αλλά μόνο ανθρώπινο λάθος. Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει ποιος το έκανε, αφού αποδεικνύεται ότι η ΕΛ. ΑΣ. πήρε τις συνομιλίες του πρώτου 24ωρου από την τραγωδία τρεις ημέρες μετά και επομένως κάποιος μπήκε στο υλικό, το πείραξε και στη συνέχεια το διέρρευσε σε κάποια ΜΜΕ. Πρέπει να πάρουμε απαντήσεις. Είτε η κυβέρνηση γνωρίζει είτε δεν γνωρίζει ποιος μπορεί να παρενέβη σε συνομιλίες δημοσίων υπηρεσιών και άρα είναι επικίνδυνη για τον τόπο με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!