Με αφορμή τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Θράκης και απαντώντας σε κύκλους που, όπως αναφέρει το υπουργείο “διακινούν φήμες περί “παρέμβασης” και “πιέσεων” της Υπουργού Παιδείας σε Πρυτάνεις σχετικά με φερόμενες καταλήψεις στους χώρους των εν λόγω Πανεπιστημίων”, το υπουργείο ανέφερε σε σχετική δήλωση ότι η κ. Κεραμέως επικοινώνησε την Δευτέρα τηλεφωνικώς με τους Πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, “όπως συστηματικά κάνει με όλους τους επικεφαλής των Πανεπιστημίων ως οφείλει, δεδομένου ότι το Υπουργείο εποπτεύει τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας”.

“Η επικοινωνία έγινε προκειμένου να ενημερωθεί η Κυβέρνηση από τα αρμόδια όργανα -και όχι από δημοσιεύματα- σχετικά με φερόμενες δράσεις που εμπόδιζαν την εύρυθμη λειτουργία των Πανεπιστημίων”, τονίστηκε στην ανακοίνωση.

Τέλος, υπογραμμίστηκε το εξής: “η επικοινωνία της υπουργού με τους πρυτάνεις είναι συστηματική και η συνεργασία άριστη, για την οποία και τους ευχαριστούμε, επί όλων των θεμάτων που αφορούν τα Ιδρύματα, και δη υπό τις δύσκολες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η παρούσα υγειονομική κρίση”.

Να θυμίσουμε πως είχε προηγηθεί η καταγγελία του πρύτανη Τρ.Αλπμάνη, ο οποίος είχε πει μιλώντας στο πρυτανικό συμβούλιο:

“Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επικοινώνησε μαζί μου στις 10:30 το βράδυ και και μου ζήτησε να επικοινωνήσω  με τον υπουργό Δημόσιας Τάκης Μ. Χρυσοχοίδη για να  τον ενημερώσει για την κατάληψη της Πρυτανείας από φοιτητές. Μάλιστα η υπουργός μου έδωσε και το προσωπικό τηλέφωνο του κ. Χρυσχοίδη”.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!