Ο Πρωτοπρεσβύτερος της Ιεράς μας Μητροπόλεως και εφημέριος του Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου «της Μητρόπολης», π. Σέργιος Γ. Μαρνέλλος, κείμενα και ομιλίες του οποίου πολλάκις κόσμησαν τη διαδικτυακή μας επικοινωνία μέσω αυτής της σελίδας, εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η Τριμελής Εισηγητική Επιτροπή που αποτελούνταν από τους Καθηγητές α) Νικόλαο Μαγγιώρο, Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ., 2) Γρηγόριο Παπαθωμά (Μητροπολίτη Περιστερίου), Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας ΕΚΠΑ 3) Θεόδωρο Γιάγκου, Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού Α.Π.Θ. εισηγήθηκε ομόφωνα την εκλογή του π. Μαρνέλλου.

Η εκλογή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια κοινής συνεδρίασης των μελών της Συνέλευσης των Καθηγητών του Τμήματος Θεολογίας και του Εκλεκτορικού Σώματος, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, 01/02/2024.

Ο π. Σέργιος γεννήθηκε το 1975 στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, είναι έγγαμος και έχει τρία παιδιά. Πραγματοποίησε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Τήνο, Χανιά και Εκκλησιαστικό Λύκειο Κρήτης.

Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή Αθηνών (1993-1998). Στο Τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ. διετές πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (1998-2000) στον Διατομεακό κλάδο Οικουμενική Θεολογία. Το 2004 υπέβαλε Διπλωματική εργασία η οποία εγκρίθηκε και έλαβε τον βαθμό «Άριστα» (10).
Το 2001 γράφτηκε στο πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών στην πανεπιστημιακή Θεολογική Σχολή του Αγίου Σεργίου των Παρισίων με ειδίκευση στο «Κανονικό Δίκαιο».
Το θέμα της διδακτορικής του εργασίας ήταν: «Le statue nomocanonique de l΄  Eglise semi – autonome de Crète ». Μετά τη δημόσια υποστήριξη της από τον π. Σέργιο το 2006, η εργασία εγκρίθηκε και αναγορεύτηκε Διδάκτορας Ορθοδόξου Θεολογίας με εξειδίκευση στο «Κανονικό Δίκαιο» και με το βαθμό «Άριστα». Ο διδακτορικός του τίτλος αναγνωρίστηκε από το ΔΟΑΤΑΠ (2007).

Παρακολούθησε  μαθήματα στη Νομική Σχολή «Jean Monnet» de Sceaux, Université PARIS XI (2002-2003).  Επίσης, στην Ανώτατη Σχολή Κανονικού Δικαίου του  INSTITUT CATHOLIQUE DE PARIS και στο Διευρωπαϊκό Διαπανεπιστημιακό Διδακτικό Πρόγραμμα «SOCRATES – GATIANUS » με σπουδές στο Ευρωπαϊκό Συγκριτικό Εκκλησιαστικό Δίκαιο.
Το 2009 διορίστηκε μόνιμος καθηγητής στο Εκκλ/κό Γυμνάσιο-Λύκειο Φλώρινας. Και στη συνέχεια, μετατέθηκε στο Γενικό Λύκειο Βελλάς, όπου υπηρέτησε  από 2010 -2018.
Το 2018 μετατάχθηκε στη θέση ΕΔΙΠ στην Α.Ε. Ακαδημία Βελλάς Ιωαννίνων και το 2021 εξελέγη Επίκουρος καθηγητής επί θητεία με γνωστικό αντικείμενο «Κανονικό Δίκαιο και Ποιμαντική της Εκκλησίας» στην Α.Ε.Α. Βελλάς.

Από το 2022 υπηρετεί ως Επίκουρος Καθηγητής στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών.

Επίσης από το 2021 διδάσκει στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή Κινσάσας (Κονγκό).

Επίσης, ο π. Σέργιος ανήκει στην ορισθείσα από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Μάξιμο δημιουργική ομάδα της εβδομαδιαίας ραδιοφωνικής εκπομπής της Ι. Μ. Ιωαννίνων στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Από την εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ .

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!