Δυστυχώς, για ακόμη φορά η κυβέρνηση δεν βλέπει μπροστά της το πραγματικό πρόβλημα και προφανώς, λύσεις επίλυσής του αλλά βλέπει μπροστά της «μαύρα πρόβατα» προχωρώντας σε μέτρα οριζόντια για τον κλάδο της εστίασης.

Την ώρα που δεν προχωρά στη στήριξή τους λόγω αύξησης της ενέργειας, πρώτων υλών και ενοικίων, έρχεται να τους περιορίσει επιπλέον και πάνω από 50% τον τζίρο τους και ουσιαστικά δημιουργώντας ένα άτυπο lockdown τους δίνει εξιτήριο από την ΜΕΘ την ώρα που το «οξυγόνο» τους περιορίζεται σημαντικά και το έχουν ανάγκη για την επιβίωση τους.

 

Δεν μπορεί με αυξημένες ανάγκες και δυσβάσταχτα χρέη που, μετά τον Μάρτιο του 2020, δεν έχουν ευθύνη οι ίδιοι, να αποφασίζει το περιορισμό της, χωρίς ταυτόχρονα να ανακοινώνει όσα οφείλει, τα μέτρα στήριξης.

 

Η κυβέρνηση μάλλον φαντασιώνεται πως γίναμε Σκανδιναβία και οι Έλληνες πολίτες λαμβάνουν το δείπνο τους στις επτά το απόγευμα, αν παρολαυτά επιμένει να το φαντάζεται, ας προχωρήσει άμεσα στην μεταβολή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα, επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου, επιδότηση εργοδοτικών εισφορών, επιδότηση αναστολής της εργασίας, μείωση του ΦΠΑ, στήριξη των δόσεων δανείων τους και νέες χρηματοδοτήσεις καθώς και γενναία διαγραφή των χρεών που δημιουργήθηκαν στην πανδημία με ταυτόχρονη ρύθμιση πάνω από 120 δόσεων του υπολοίπου ποσού.

 

Ας λάβει σοβαρά υπόψη της η κυβέρνηση και την σημερινή κραυγή αγωνίας τους και ας πράξει τα αυτονόητα, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων θα είναι εδώ όπως όλο το προηγούμενο διάστημα για όλους τους κλάδους της επιχειρηματικότητας που πλήττονται και θα συνεχίσει τον αγώνα για την επίλυση όλων των προβλημάτων τους.

 

Η επιστροφή στην κανονικότητα θα πραγματοποιηθεί με καθολικούς εμβολιασμούς χωρίς διακρίσεις και αστερίσκους, με καθαρό λόγο και συνεχή, έγκυρη ενημέρωση όλων των πολιτών.

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

Δρ. Δημήτριος Δημητρίου

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!