Το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «micro:bit στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων» στις 18 και 19 Ιουνίου 2024.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Π/θμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων, καθώς και σε εκπαιδευτικούς Πληροφορικής ΠΕ86 Δ/θμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ηπείρου.

Στόχος της επιμόρφωσης είναι η προώθηση νέων, ανοιχτών τεχνολογιών στην εκπαίδευση και η ενίσχυση της πρωτοβουλίας για εισαγωγή της ρομποτικής στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ειδικότερα, σκοπός είναι οι εκπαιδευτικοί να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν την ανοιχτή τεχνολογία του BBC micro:bit, με την οποία μπορούν να υλοποιήσουν σενάρια διδασκαλίας συνδυάζοντας ιδέες από το χώρο της επιστήμης, της μηχανικής και των μαθηματικών (STEM). Δεδομένου ότι τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν προμηθευτεί ήδη αντίστοιχο εξοπλισμό (κιτ ρομποτικής με micro:bit), το σεμινάριο θα δώσει κατευθυντήριες γραμμές για τη σωστή και αποδοτική χρήση του, καθώς στην επιμόρφωση θα υλοποιηθούν σενάρια διδασκαλίας που θα μπορούν να εφαρμοστούν στην τάξη.

 

Σε κάθε συμμετέχοντα θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://arduino.cse.uoi.gr.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!