Επίσκεψη στη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) Ηπείρου πραγματοποίησαν μεταπτυχιακοί φοιτητές από το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου «Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών» που λειτουργεί στο Μέτσοβο. Οι 11 φοιτητές συνοδευόμενοι από δύο καθηγητές τους είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους της μονάδας και να γνωρίσουν στην πράξη τις τεχνολογίες διαχείρισης και επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, που διδάσκονται σε θεωρητικό επίπεδο στο πλαίσιο των ακαδημαϊκών σπουδών τους. 

 

Η ενημέρωση ξεκίνησε με μία αναλυτική παρουσίαση της Μονάδας επεξεργασίας αστικών στερεών απορριμμάτων από τον διευθυντή του εργοστασίου κ. Αριστοτέλη Φραντζή όπου παρουσιάστηκαν στοιχεία της λειτουργίας του εργοστασίου στο πλαίσιο της Σύμβασης σύμπραξης με την αναθέτουσα αρχή του έργου, δηλαδή την Περιφέρεια Ηπείρου.

 

Στη συνέχεια η Χημικός του εργοστασίου κ. Ουρανία Κλάπα και ο Προϊστάμενος Διεργασιών και Control  κ. Γιώργος  Ρώιμπας ανέπτυξαν ειδικότερα θέματα για την τεχνολογία της παραγωγής, τις χημικές διεργασίες και τις εγκατεστημένες τεχνολογίες αντιρρύπανσης, ενώ έγινε αναλυτική συζήτηση και επεξήγηση σε απορίες και ερωτήσεις που τέθηκαν από τους φοιτητές.

 

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση των φοιτητών στους χώρους την παραγωγής της ΜΕΑ από τον Προϊστάμενο Διεργασιών και Control   κ. Γ.Ρώιμπα και με γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα στο κοντινό χωριό της Τύριας.

 

«Στα πλαίσια του μαθήματος “Ρύπανση και Προστασία Περιβάλλοντος”, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές διδάσκονται και διαχείριση στερεών αποβλήτων. Έχοντας αναπτύξει θεωρητικά τις τεχνολογίες διαχείρισης και επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, θελήσαμε να επισκεφτούμε τη ΜΕΑ Ηπείρου, προκειμένου να δούμε από κοντά στην πράξη τις τεχνολογίες αυτές. Η ξενάγηση κατά την επίσκεψη ήταν ολοκληρωμένη και πολύ καλά οργανωμένη, προσφέροντας μια ιδιαίτερα ωφέλιμη εμπειρία στους φοιτητές. Ευχαριστούμε πολύ για την άριστη φιλοξενία!» ανέφερε ο καθηγητής Δρ. Κωνσταντίνος Μουστάκας, Χημικός -Δρ.Χημικός Μηχανικός , Ερευνητής -Διαχειριστής Έργων, Επικεφαλής Οργανωτικής επιτροπής της σειράς συνεδρίων για την Αειφόρο Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων. 

 

Η πρόσφατη επίσκεψη των μεταπτυχιακών φοιτητών από το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποτελεί συνέχεια σειράς εκπαιδευτικών και ενημερωτικών συναντήσεων που γίνονται στη ΜΕΑ Ηπείρου, αναδεικνύοντας τη σημασία της ύπαρξης αυτών των υποδομών σε όλη την ελληνική επικράτεια και της ευκαιρίας που αυτές προσφέρουν στους νέους ανθρώπους να έρθουν σε άμεση επαφή με την πρακτική εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών τις οποίες σπουδάζουν. Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!