“Την Άρτα επισκέφθηκε, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής της Α’ Αθηνών, Δημήτρης Τζανακόπουλος, επικεφαλής κλιμακίου του κόμματος, εν όψει της κεντρικής ομιλίας του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα στα Γιάννενα, το βράδυ της Πέμπτης.

Ο κ. Τζανακόπουλος, συνοδευόμενος από την Όλγα Γεροβασίλη, Βουλευτή του Νομού μας και Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τη συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Άρτας, Αγλαΐα Νάτσικα και μέλη της ΝΕ, είχε σειρά συναντήσεων με φορείς και πολίτες της Άρτας.

Το πρωί της Τετάρτης επισκέφθηκε το Εμβολιαστικό Κέντρο, το Κέντρο Υγείας και την ΤΟΜΥ Άρτας, όπου συνομίλησε με γιατρούς και προσωπικό, όπου επιβεβαιώθηκε ότι η καταστροφική στρατηγική επιλογή του κ. Μητσοτάκη να μην ενισχυθεί το ΕΣΥ έχει δραματικό αντίκτυπο και στις μονάδες υγείας της Άρτας.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με το ΔΣ της ΕΛΜΕ Άρτας στα γραφεία του Συλλόγου και με το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Άρτας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Άρτας, με τη συζήτηση να εστιάζεται στην οριακή κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, υγειονομικά και παιδαγωγικά.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είχε σειρά συναντήσεων, στο χώρο του Επιμελητηρίου Άρτας, διαδοχικά με το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου, τη Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου και το ΔΣ του Συλλόγου Εστίασης. Κοινός τόπος η αγωνία για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί και η δυσαρέσκεια τόσο για τη μη λήψη επαρκών μέτρων από την κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων, όσο και για την ακολουθούμενη πολιτική περιοριστικών μέτρων, δίχως αντίκρισμα, που δημιουργεί μεγαλύτερα αδιέξοδα και πρόβλημα ακόμα και για τη βιωσιμότητα πολλών εξ αυτών.

Το πρωί της Πέμπτης, ο κ. Τζανακόπουλος, με τη βουλευτή και στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, συναντήθηκαν, στο Campus του Πανεπιστημίου, στους Κωστακιούς Άρτας με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, τον πρόεδρο του παραρτήματος κ. Αναστάσιο Τσίνα και καθηγητές των τμημάτων.

Στη συζήτηση τονίστηκε η βαθύτατη κρίση που περνάει η δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξαιτίας των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης, εξαιτίας της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, εξαιτίας της μείωσης των κονδυλίων για τη συντήρηση και τη λειτουργία των Πανεπιστημίων και, φυσικά, εξαιτίας της στρατηγικής επιλογής εξίσωσης των πτυχίων των δημόσιων πανεπιστημίων με τα ιδιωτικά κολέγια. Γεγονός το οποίο αποτελεί μια ευθεία επιθετική κίνηση ενάντια στο δημόσιο πανεπιστήμιο, στους λειτουργούς του, στους φοιτητές, στους καθηγητές που δίνουν καθημερινά μια μάχη για να κρατήσουν όρθια τη δημόσια πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Στη συνέχεια, ο κ. Τζανακόπουλος είχε ανοιχτή συζήτηση σχετικά με θέματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αλλά και για τοπικά ζητήματα, με πολίτες της Άρτας σε κεντρική καφετέρια της πόλης και ακολούθως παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία συνεχίζει την πανελλαδική εξόρμηση, συζητώντας με τις τοπικές κοινωνίες της κάθε περιοχής για τη συνδιαμόρφωση του κυβερνητικού του προγράμματος.

Για μια Νέα Αρχή με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή.”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!