Την Πέμπτη 30.05 και ώρα 8:30μμ οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς

Έλενα – Όλγα Χριστίδη

Κωστής Καρπόζηλος

Γιάννης Καλομενίδης

θα βρεθούν στην Άρτα , στο ΑΖΥΜΟΥΘΙΟ στις 8:30μμ, όπου θα μιλήσουν με συμπολίτες μας.

Για τους υποψηφίους ευρωβουλευτές θα μιλήσει ο Δημήτρης Χριστόπουλος , καθηγητής του ΠΑΝΤΕΙΟΥ Πανεπιστημίου

Την Παρασκευή 31.05 οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα περιοδεύσουν στην αγορά της πόλης .

Θα συνομιλήσουν με τους επαγγελματίες και θα συναντηθούν με εκπροσώπους της Εκπαίδευσης και της Ιατρικής.

 

Λίγα λόγια για να τους γνωρίσετε

ΕΛΕΝΑ ΟΛΓΑ ΧΡΙΣΤΙΔΗ

Ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια και ερευνήτρια.

Σπούδασε ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Διεθνή Ιατρική και τη Διαχείριση Κρίσεων Υγείας στην Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ.

Είναι επιστημονικά υπεύθυνη του Orlando LGBT+ Ψυχική Υγεία Χωρίς Στίγμα. Διδάσκουσα στο µάθηµα “Ταυτότητα και Φύλο” (Τμήμα Ψυχολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο) και στο µάθηµα “Έµφυλες Ταυτότητες και Σεξουαλικός Προσανατολισμός” (Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής). Συντονίζει από το 2012 τις Ομάδες Ενδυνάμωσης Νέων για ζητήματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου της “Colour Youth – Κοινότητα lgbtq+ Νέων Αθήνας”, είναι επόπτρια επαγγελματιών ψυχικής υγείας στο 11528-Δίπλα Σου, Γραµµή ψυχολογικής στήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, των οικογενειών τους και εκπαιδευτικών και εκπαιδεύτρια ατόμων, ομάδων και οργανισμών σε ζητήματα σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας, χαρακτηριστικών και έκφρασης φύλου. Μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Επαγγελματιών για την υγεία των Τρανς Aτόµων (WPATH) και κάτοχος της πιστοποίησης Advanced Accreditation for working with Gender, Sexuality & Relationship Diversities – AAGSRDT από τον οργανισμό Pink Therapy.

ΚΩΣΤΗΣ ΚΑΡΠΟΖΗΛΟΣ

Είναι ιστορικός. Ανήκει στη γενιά της κρίσης και μετά το τέλος των διδακτορικών του σπουδών, το 2010, εργάστηκε σε πανεπιστήμια του εξωτερικού (Κολουμπια, Πρίνστον και Οξφορδη).

Ήταν διευθυντής των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ), απ’ όπου παραιτήθηκε όταν προσχώρησε στην Νέα Αριστερά και ανέλαβε εκπρόσωπος τύπου .

Σπούδασε νεοελληνική λογοτεχνία στο Τμήμα Φιλολογίας του ΑΠΘ, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ και έλαβε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Κρήτης το 2010. Έχει γράψει το σενάριο του ντοκιμαντέρ Ταξισυνειδησία: η άγνωστη ιστορία του ελληνοαμερικανικού ριζοσπαστισμού (2013) και το βιβλίο Αρχείο Σταύρου Καλλέργη: Ψηφίδες από τον σχεδιασμό της σοσιαλιστικής πολιτείας (Μουσείο Μπενάκη, 2013). Διδάσκει νεότερη ιστορία στο College Year in Athens, έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο Sciences Po .

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΜΕΝΙΔΗΣ

Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του ΔΠΘ (1991) και ειδικεύτηκα στην Πνευμονολογία στο ΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» (1996). Απέκτησε τίτλο διδακτορικής διατριβής μελετώντας την καρκινογένεση στο βρογχικό επιθήλιο από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ (1997).

Εργάστηκε σαν επιμελητής ΕΣΥ στον Ευαγγελισμό (2000-2006) και στην συνέχεια σαν μέλος ΔΕΠ στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, τοποθετημένος στα Νοσοκομεία «Αττικόν» (2006-12) και μετέπειτα, «Ευαγγελισμός»(2012-σήμερα). Έχει υπηρετήσει σε θέση επιστημονικής ευθύνης στο πνευμονολογικό τμήμα της Α ΚΕΘ του ΕΚΠΑ (Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός») και σε θέση διοικητικής/επιστημονικής ευθύνης στην κλινική COVID-19 του νοσοκομείου.

Μετεκπαιδεύτηκε στο Vanderbilt University των ΗΠΑ από τον καθηγητή RW Light στο αντικείμενο των νοσημάτων υπεζωκότα και στο πανεπιστήμιο του Bristol University . Έχει δύο θητείες συντονιστή της Ομάδας Νοσημάτων Υπεζωκότα της ΕΠΕ και μια θητεία σαν secretary στην ομάδα Pleural and Mediastinal Malignancies της ERS.

Από το 2014 εμπλέκεται επίσης στην έρευνα των ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού, συμμετέχοντας σε μια σειρά κλινικών μελετών του διεθνούς ερευνητικού δικτύου Insight.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!