Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων -με αφορμή τον εορτασμό των 40 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας του- διοργανώνει Επιστημονικό Συμπόσιο στον χώρο του Πανεπιστημίου, με θέμα «Επιστήμες της Αγωγής: παρελθόν, παρόν, μέλλον», στις 24 & 25 Μαΐου 2024.

 

Στο Συμπόσιο θα συμμετάσχουν πάνω από 100 εισηγητές από το χώρο της εκπαίδευσης (ακαδημαϊκοί, νέοι ερευνητές, εκπαιδευτικοί και στελέχη της εκπαίδευσης). Ενδεικτικές θεματικές είναι οι ακόλουθες: Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης, Εκπαιδευτική Ψυχολογία, Αναπτυξιακή Ψυχολογία, Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης. Πολιτικές για την εκπαίδευση, Εκπαιδευτική Αξιολόγηση, Επιστημολογικές και φιλοσοφικές προσεγγίσεις στην εκπαίδευση, Η έρευνα στις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές επιστήμες, Ειδική αγωγή, Διαπολιτισμική εκπαίδευση, Ψηφιακή τεχνολογία και εκπαίδευση, Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία, Εκπαίδευση και φύλο, Φυσικές επιστήμες στην εκπαίδευση, Μαθηματικά στην εκπαίδευση, Λογοτεχνία στην εκπαίδευση, Η διδασκαλία της ελληνικής ως μητρικής και ως δεύτερης/ ξένης γλώσσας, Τέχνη, πολιτισμός και εκπαίδευση, Λαϊκός πολιτισμός και εκπαίδευση, Φυσική αγωγή και Αγωγή Υγείας, Εκπαίδευση ενηλίκων, Καινοτόμες παιδαγωγικές και διδακτικές δράσεις/ πρακτικές.

H επίσημη τελετή λήξης του Συμποσίου θα γίνει το Σάββατο 25 Μαΐου, στις 6.00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων “Κάρολος Παπούλιας”. Στο πλαίσιο της επίσημης τελετής λήξης θα τιμηθούν ομότιμοι/ες και αφυπηρετήσαντες/σες Καθηγητές/τριες, ΕΕΠ, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωάννινων, πρ. Διοικητικοί Υπάλληλοι, Συνεργάτες του Τμήματος Σύλλογος Αποφοίτων του Τμήματος και πρώην Κοσμήτορες. Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση όπου συμμετέχουν η Χορωδία του ΠΤΔΕ, η Χορωδία του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων και η Παιδική-Νεανική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων.
Η συμμετοχή στις εργασίες του Συμποσίου και στην επίσημη τελετή λήξης του είναι ελεύθερη.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!