Ενόψει της επίσκεψης του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Άρτα στις 29 Ιουνίου 2024, ο Δήμαρχος Χριστόφορος Σιαφάκας εισηγήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να τιμηθεί ανακηρυσσόμενος επίτιμος δημότης της πόλης. Ο Δήμος Αρταίων βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Ιερά Μητρόπολη Άρτης για τον προγραμματισμό της υποδοχής και φιλοξενίας της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, καθώς το γεγονός τυγχάνει ιστορικής σπουδαιότητας.

Στην εισήγησή του, ο Δήμαρχος τόνισε την ύψιστη τιμή για τον Δήμο με την επίσκεψη του Προκαθήμενου της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην πόλη και ανέφερε: «Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου πραγματοποιείται 60 και πλέον έτη μετά την επίσκεψη του προκατόχου του, μακαριστού Πατριάρχου Αθηναγόρα. Αυτό αποκτά μεγάλη σημασία για την Ιστορία. Ο Παναγιώτατος είναι προσωπικότητα παγκοσμίως εγνωσμένου κύρους, λόγω της ευαισθησίας και των πρωτοβουλιών για καίρια ζητήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα και γι’ αυτό η παρουσία του στην Άρτα περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για την περιοχή μας».

Η ανακήρυξη του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου ως επίτιμου δημότη της Άρτας αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή στην Ιστορία της πόλης μας. Η επικείμενη επίσκεψή του είναι, όχι μόνο μια μεγάλη τιμή, αλλά και μια μοναδική ευκαιρία να αναδειχθούν οι αξίες του τόπου μας. Η παρουσία  του  εξέχοντος Θρησκευτικού Ηγέτη, γνωστού για την παγκόσμια δράση του σε θέματα περιβάλλοντος και ειρήνης, υπογραμμίζει τη σημασία της Άρτας ως σημείο πνευματικότητας. Με προσμονή και ευλάβεια, υποδεχόμαστε τον Παναγιώτατο, ευχόμενοι η επίσκεψή του να αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!