Με ποδηλατοβόλτα στο κέντρο της πόλης, ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας  γιόρτασε την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος,  ενθαρρύνοντας με αυτό τον τρόπο, τους μαθητές των σχολείων της πόλης αλλά και τους πολίτες, να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες που προάγουν την ήπια κινητικότητα και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η δράση η οποία σημείωσε  μεγάλη επιτυχία, συγκέντρωσε ποδηλάτες κάθε ηλικίας και είχε αφετηρία το 7ο Δημοτικό Σχολείο. Οι διαδρομές που ακολουθήθηκαν ήταν δύο  και εντός της πόλης. Επίσημη προσκεκλημένη ήταν η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Ποδηλασίας με πολλές διακρίσεις σε πανελλήνιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, Βαρβάρα Φασόη.

Ο Δήμαρχος Αρταίων, Χριστόφορος Σιαφάκας ο οποίος έλαβε και μέρος στον ποδηλατικό δρόμο,  δήλωσε: “Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί την υπενθύμιση ότι η Γη μας χρειάζεται τη βοήθειά μας. Είμαστε η υπεύθυνη γενιά για την αποκατάσταση. Μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τη γη και την ανθρωπότητα και η εκπαίδευση, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση, παίζουν καθοριστικό ρόλο σε αυτό.  Η σημερινή εκδήλωση είναι μια ευκαιρία να υπενθυμίσουμε σε όλους τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιώσιμης κινητικότητας. Η ποδηλασία είναι μια από τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον μορφές μετακίνησης και χαιρόμαστε που τόσοι πολλοί συμπολίτες μας συμμετείχαν ενεργά.”

Ο Δήμος Αρταίων θα  συνεχίσει τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες για ένα καθαρότερο και πιο πράσινο μέλλον.

 

Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με ενθαρρυντική συμμετοχή και διάχυτο ενθουσιασμό, η «ΠΟΔΗΛΑΤΟΒΟΛΤΑ», μια δράση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αρταίων, τον Ποδηλατικό ‘Όμιλο Άρτας και την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, το απόγευμα της Τετάρτης 5 Ιουνίου 2024, με το σύνθημα:

«Πάρε το ποδήλατό σου …….και ακολούθησέ μας».

Κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης ήταν η κ. Βαρβάρα Φασόη, ελληνίδα πρωταθλήτρια ποδηλασίας, η οποία μας τίμησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με την παρουσία της.

Η αφετηρία και ο τερματισμός είχαν στηθεί στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας, στους ρυθμούς της μουσικής των τυμπανιστών «KrotalArta» και την EURONICS (Καραντζιάς), με την τηλεοπτική κάλυψη του ARTTV, όπου και ακολούθησε μια μικρή γιορτή με βραβεύσεις.

Ειδικότερα βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στην Εκπαίδευση, και προπάντων για την στήριξή τους σε ό,τι αφορά δράσεις της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, με στόχους τους μαθητές , επιχειρηματίες του Ν. Άρτας και του Ν. Ιωαννίνων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν  οι:

 • Ο κ. Χριστόφορος Σιαφάκας, Δήμαρχος Αρταίων.
 • Ο κ. Περικλής Μίγδος, Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη.
 • Ο κ. Κωνσταντίνος Χαρακλιάς, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Αρταίων.
 • Ο κ. Γιώτης Χρήστος , Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών & Αθλητισμού.
 • Η κ. Αγγέλα Τσώλα, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας-Εθελοντισμού-Κοινωνικών Δομών & ΚΔΑΠ/ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, του Δήμου Αρταίων.
 • Ο κ. Ευαγγέλου Δημήτριος, Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Δημότη (ΚΕΠ) και Δημοτικής Αστυνομίας.
 • Ο κ. Κοτσαρίνης Μιχάλης, Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας –Συντονισμού Δράσεων –Εξυπηρέτησης του Πολίτη & Πολιτικής Προστασίας
 • Μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Άρτας.
 • Μέλη του Ποδηλατικού Ομίλου Άρτας.
 • Η κ. Ρομοσιού Βασιλική, Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Διοικητής Τμήματος Τροχαίας Άρτας.
 • Ο κ. Νάτσιας Ηλίας, Αστυνομικός, Ποδηλάτης της αστυνομίας Ιωαννίνων.
 • Ο Διοικητής του Στρατοπέδου Άρτας «ΒΕΡΣΗ”.

 

Τη διοργάνωση υποστήριξαν με την ενεργή παρουσία τους μικροί και μεγάλοι με τα ποδήλατά τους, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ομορφιά της πόλης μας σε δύο διαδρομές για μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες και φίλους του φιλικού προς το περιβάλλον μεταφορικού μέσου.

Για την ομαλή διεξαγωγή της «ΠΟΔΗΛΑΤΟΒΟΛΤΑΣ» και με κύριο γνώμονα την ασφάλεια των συμμετεχόντων, έγιναν οι κατάλληλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους της πόλης,  με τη συνδρομή της Τροχαίας Άρτας.

Σκοπός της δράσης αυτής ήταν να εκπαιδεύσει μικρούς και μεγάλους για τα οφέλη της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσο αστικής μετακίνησης αλλά και ως μέσο άσκησης.

Στον απόηχο της επιτυχίας της δράσης, η  Διευθύντρια της ΔΙΠΕ Άρτας, ευχαριστεί θερμά τους μικρούς και μεγάλους φίλους για τη συμμετοχή τους, τους μαθητές, τους γονείς, τους εθελοντές, τον ΠΟΑ Άρτας, τους χορηγούς μας, τα ΚρόταλΑρτα, τον Καραντζιά Euronics,  το τοπικό μας κανάλι , ArtTv,  την Τροχαία Άρτας, το προσωπικό της ΔΙ.Π.Ε. Άρτας, και το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας,  που με την παρουσία τους συνέβαλλαν στην ομαλή διεξαγωγή της ποδηλατοβόλτας και στην επιτυχία της εκδήλωσης αυτής.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!