Νωρίς σήμερα το πρωί μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων με αντιπροσωπεία Προέδρων Φοιτητικών Συλλόγων έκαναν παρέμβαση την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να αφήσουν ούτε ένα φοιτητή να πεταχτεί εκτός Εστιών, ότι μαζί με τους Φοιτητικούς Συλλόγους θα μπουν μπροστά για να μην εφαρμοστεί ο νέος Εσωτερικός Κανονισμός για τις Εστίες.

Η Πρυτανεία έρχεται να εφαρμόσει ένα απαράδεκτο εσωτερικό κανονισμό και ζητά από τους εστιακούς φοιτητές “χαράτσι”- ενοίκιο 40 ευρώ το μήνα, θέτει ως προϋπόθεση να έχουν περάσει συγκεκριμένο αριθμό μαθημάτων, τα συμβόλαια διαμονής ανανεώνονται κάθε χρόνο, όπου μετά τον πρώτο χρόνο διαμονής  εξετάζεται η «ακαδημαϊκή πρόοδος». Προβλέπει μάλιστα και την εφαρμογή πειθαρχικών μέτρων για όσους φοιτητές δεν συμμορφώνονται!

Πρόκειται για έναν αντιδραστικό εσωτερικό κανονισμό  που εξυπηρετεί την προώθηση των κατευθύνσεων που καθιστούν το Πανεπιστήμιο σε επιχείρηση και τους φοιτητές σαν πελάτες! Προσθέτει νέα ταξικά εμπόδια στους φοιτητές των πιο φτωχών εργατικών- λαϊκών οικογενειών, που χωρίς αυτό το δωμάτιο στην εστία δεν θα μπορούν να σπουδάσουν! Η ευθύνη της Κυβέρνησης και του Υπουργείου είναι ξεκάθαρη, αφού πρόκειται για την ίδια πολιτική που υποβαθμίζει τις σπουδές των παιδιών μας, είναι πολιτική της χρόνιας υποχρηματοδότησης, των υποβαθμισμένων υποδομών, που μετατρέπει το Πανεπιστήμιο σε επιχείρηση, που αντιμετωπίζει τις σπουδές των φοιτητών ως κόστος για τα κέρδη των λίγων.

Οι προτεραιότητές τους είναι σαφείς! Την ίδια ώρα που φάνηκε η “γύμνια” της φοιτητικής μέριμνας, η εικόνα εγκατάλειψης στις Εστίες, με  το περιστατικό της πυρκαγιάς πριν μικρό χρονικό διάστημα ,αντί η πρυτανεία να πάρει μέτρα για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου μας, με νέες εστίες, συντήρηση και αναβάθμιση των υπαρχουσών, πράττει ακριβώς το αντίθετο, πετώντας φοιτητές έξω από τις εστίες.

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους, το γιαννιώτικο λαό να μην αφήσουμε να πεταχτεί ούτε ένας φοιτητής στο δρόμο! Να οργανώσουμε την πάλη μας μαζί με τους Φοιτητικούς Συλλόγους της πόλης μας, να δώσουμε μαζική μαχητική απάντηση. Θα μας βρουν μπροστά τους. Είμαστε αποφασισμένοι!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Κατάργηση του χαρατσιού και κατάργηση του εσωτερικού κανονισμού
  • Κανένας φοιτητής να μη φύγει απ’ το δωμάτιο του και να παρθούν πίσω οι απειλές για εξώσεις
  •  Να παρθούν άμεσα μέτρα για όλους τους φοιτητές που θα μείνουν στις εστίες το καλοκαίρι
  •  Να γίνουν άμεσα επισκευές σε όλα τα μη διαθέσιμα δωμάτια
  •  Να δοθούν άμεσα δωμάτια σε όσους έκαναν αίτηση
  •  Να ανεγερθούν νέες εστίες με κρατική ευθύνη για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!