ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ

Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΕΙ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΛΑΤΙΑ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 6:30 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – Ε.Ε. – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ

Ο ανθρώπινος πόνος και η οδύνη που έχει δηλητηριάσει το λαό μας το τελευταίο διάστημα, μας έχει “σφίξει τα στομάχια”.
Οι τραγωδίες που διαδέχονται η μία την άλλη είναι ανείπωτες και με τεράστια συχνότητα αφανίζουν ανθρώπινες ζωές, το φυσικό μας πλούτο καθώς και το κόπο μιας ζωής.
Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, οι δεκάδες δολοφονίες εργατών σε χώρους δουλειάς, οι καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, η “παρέλαση” των ναζιστών από την Κροατία ως τη Ν. Φιλαδέλφεια για να δολοφονήσουν ένα νέο άνθρωπο, όπως επίσης αυτές τις ημέρες η στυγνή δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, είναι κρίκοι σε μια ολέθρια αλυσίδα της εγκληματικής πολιτικής του κέρδους που υπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ και η Ε.Ε. για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων, και που δε διστάζει να απαξιώνει και να θυσιάζει ακόμα και την ανθρώπινη ζωή.
Σε αυτή την αλυσίδα της βαρβαρότητας προστέθηκαν και οι πλημμύρες που πνίγουν κυριολεκτικά ολόκληρα χωριά και πόλεις σε ολόκληρο τον θεσσαλικό κάμπο και δεν οφείλονται ούτε σε ακραία καιρικά φαινόμενα, ούτε σε κάποια αστοχία ή κακιά στιγμή.
Είναι συνειδητά εγκλήματα όπου διαχρονικά έχουν διαπράξει και εξακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις, περιφερειάρχες και δημοτικές αρχές, γιατί έχουν ως προτεραιότητα την ασφάλεια των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων ενώ μέτρα και έργα που μπορούν να προστατεύσουν την εργατική λαϊκή οικογένεια από φυσικές καταστροφές κοστίζουν και αφήνουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα απροστάτευτα.
Είναι τέτοιος ο πολιτικός κρετινισμός της κυβέρνησης που και σε αυτόν τον τελευταίο όλεθρο προσπαθεί να βγάλει από τη μύγα ξύγκι και να μεσολαβήσει ώστε όχι μόνο να μη διαγραφούν τα χρέη των αγροτών και των εργατών που έχασαν τις περιουσίες τους αλλά να πάρουν νέα χαμηλότοκα δάνεια! Δίνουν στους εργατοϋπαλλήλους σε αναστολή 534€ το μήνα μέσα σε μια τέτοια καταστροφή, όταν μόνο για το άνοιγμα των σχολείων – όποτε γίνει –
θα χρειαστούν πάνω από 150€ για κάθε παιδί. Ντροπή και μόνο ντροπή!!!!
Ένα κράτος ανίκανο να προστατέψει τη ζωή και την περιουσία του λαού αλλά ικανό να χτυπά τις εργατικές διαδηλώσεις και να μοιράζει χρήμα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους από το Ταμείο Ανάκαμψης και άλλα προγράμματα. Πάνω από 140 εκ. ευρώ έφαγαν στη Θεσσαλία για “έργα” υποδομών, αλλά έργα δεν έγιναν.

Και την ίδια στιγμή που ο λαός μας καίγεται, πνίγεται, δολοφονείται, η μόνη έννοια της κυβέρνησης είναι να ψηφίσει νόμο ώστε να δουλεύουν οι εργαζόμενοι 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα και να βάζει στη φυλακή όποιον αγωνίζεται και απεργεί για ένα καλύτερο αύριο.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ “ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ” ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

Συνάδελφοι “δεν μπορούμε και δεν θέλουμε” όλα τα παραπάνω να αποτελέσουν κανονικότητα όπως προσπαθούν να μας επιβάλουν οι κρατικοί μηχανισμοί και διάφοροι παπαγάλοι τους. Για εμάς οι ζωές μας και των οικογενειών μας μετράνε και έχουν ανυπολόγιστη αξία

ΤΩΡΑ! χρειάζεται η θλίψη να παραμεριστεί και η οργή να γίνει αγώνας και οργάνωση για την υπεράσπιση της ζωής μας και των δικών μας συμφερόντων.
ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μέσα στους χώρους δουλειάς και στα συνδικάτα με όσους πλήττονται από τις φυσικές καταστροφές και την εχθρική πολιτική που μας εξοντώνει.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΚΑΤΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΦΟΡΤΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ, ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΙΣ 7.Ο0μ.μ.

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΑΔΟ. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!