Απάντηση στο “κατάπτυστο” όπως το χαρακτηρίζει μανιφέστο της ΓΣΕΕ δίνει με μακροσκελή ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Το «Μανιφέστο» που έδωσε στη δημοσιότητα η ΓΣΕΕ – “Μανιφέστο των ελληνικών συνδικάτων” – για την ακρίβεια, αποτελεί κατά το ΕΚΙ, “ξεδιάντροπη στήριξη της σκληρής αντεργατικής πολιτικής των μονοπωλιακών ομίλων και της Ε.Ε. που εφάρμοσαν και θα συνεχίζουν να εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα. Δεν εκφράζει πάρα μόνο τη θλιβερή αυτή γραφειοκρατία που παριστάνει την ηγεσία της εργατικής τάξης”.

Η ανακοίνωση αναφέρει: “Όπως όλα καλά τα προηγούμενα χρόνια έτσι και σήμερα, οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ / Νέα Αριστερά συμφώνησαν πίσω από κλειστές πόρτες χωρίς καμία συνεδρίαση σε ένα κείμενο πιστή αντιγραφή των θέσεων του ΣΕΒ που είχε δημοσιευτεί την προηγούμενη εβδομάδα!!! Με θράσος και λαθροχειρία το παρουσίασαν ως «Μανιφέστο των Ελληνικών Συνδικάτων» μπροστά στις ευρωεκλογές καλώντας «τους υποψηφίους που θα εκλεγούν να εργαστούν μεταξύ άλλων, για μία δίκαιη Ευρώπη». Δίνουν με αυτόν τον τρόπο κατεύθυνση να ψηφιστούν οι εκπρόσωποι των κομμάτων που υπερασπίζονται την εκμετάλλευση, την αδικία, τη φτώχεια, τους πολέμους, τα εγκλήματα ενάντια στην εργατική τάξη σε όλη την Ευρώπη.

Γιατί αυτό είναι η Ε.Ε., μια ένωση που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών ομίλων, την άγρια εκμετάλλευση και την αδικία. Έχει βαμμένα τα χέρια της με το αίμα των εγκλημάτων και της γενοκτονίας που βιώνει ο λαός της Παλαιστίνης.

Οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στην ηγεσία της ΓΣΕΕ δεν βρήκαν χώρο να αφιερώσουν ούτε μια γραμμή στο περίφημο «μανιφέστο» τους για τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού. Ντροπή τους!

Τους κανονισμούς και τις οδηγίες της Ε.Ε, τους αντιδραστικούς νόμους των αστικών κυβερνήσεων, τους αντιπαλεύουν τα συνδικάτα στη χώρα μας καθημερινά στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους, τους ακυρώνουν όπου μπορούν με την ενότητα τους και με την πάλη των εργαζομένων, όπως το νόμο ΒρουτσηΑχτσιογλου που χτυπάει τις ΣΣΕ, το νόμο Χατζηδάκηπου χτυπάει δικαίωμα στην Απεργία τη συνδικαλιστική οργάνωση, επιβάλλει απλήρωτα 10ωρα, τα 13ωρα του νόμου Γεωργιάδη και τόσα άλλα.

Τα εργατικά συνδικάτα της χώρας μας όλα αυτά τα χρόνια έχουν οργανώσει τους μεγάλους και ελπιδοφόρους εργατικούς- διεκδικητικούς αγώνες τους σε κλάδους και χώρους δουλειάς, απομονώνοντας τη θλιβερή ηγεσία της ΓΣΕΕ η οποία βρέθηκε αντίπαλος σε όλους αυτούς τους αγώνες”.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!