Τις τελευταίες ημέρες είχαμε μία εξαιρετικά αρνητική έκβαση όσον αφορά τις δομές ψυχικής υγείας ( ΚΨΥ & ΚΠΚ) του Νοσοκομείου μας , οι οποίες με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Υγείας & Παιδείας μεταφέρονται από το Νοσοκομείο μας στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου .

Εδώ και 30 χρόνια το Κ.Ψ.Υ. και το Κ.Π.Κ. είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το Χατζηκώστα αποτελώντας τμήματα του δικτύου Υπηρεσιών του Ψυχιατρικού Τομέα καθότι η Διοικητική και Επιστημονική ευθύνη ανήκει στο Χατζηκώστα, όλο το προσωπικό που τα στελεχώνει ανήκει στο Χατζηκώστα και τα λειτουργικά του έξοδα επιβαρύνουν το Χατζηκώστα .

Η εξαιρετικά αυτή αρνητική έκβαση δημιουργεί τεράστια ανησυχία όσον αφορά τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους αλλά και στους χρήστες υπηρεσιών ψυχικής υγείας .

Δεν αντιλαμβανόμαστε ποιοι λόγοι επιβάλλουν τη μεταφορά της λειτουργίας, του Κ.Ψ.Υ. & Κ.Π.Κ. τώρα , ενώ τα τελευταία (30) χρόνια λειτουργούν υπό την αιγίδα του Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα» .

Με βάση αυτή την απόφαση γίνεται συρρίκνωση του Ψυχιατρικού τομέα και επομένως και του ΓΝΙ «Γ.ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» .
Με την μεταφορά δομών ψυχικής υγείας από το ένα Νοσοκομείο στο άλλο θεωρούμε ότι δεν αναβαθμίζεται η ψυχική υγεία στην Πόλη μας.

Μήπως αυτό είναι η απαρχή για μεταφορά και άλλων δομών από το Νοσοκομείο μας ;

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Την συνέχιση των δομών ψυχικής υγείας (Κ.Ψ.Υ. και του Κ.Π.Κ.) στους ίδιους χώρους και με την ίδια λειτουργία , όπως λειτουργεί από το 1991 έως σήμερα επειδή ο πληθυσμός και οι ανάγκες της Πόλης μας έχουν αυξηθεί .
Την ίδρυση και λειτουργία Ψυχιατρικής κλινικής τουλάχιστον δέκα κλινών στο χώρο του Πολυδύναμου και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων (Ψυχιάτρους , νοσηλευτές κ.λ.π.) για την πλήρη στελέχωση της .

Την πλήρη λειτουργία και ανάπτυξη στην μετά covid-19 εποχή του Πολυδύναμου κέντρου ως DETOX όπως είναι και ο χαρακτήρας ίδρυσης του .
Την πλήρη λειτουργία και ανάπτυξη στην μετά covid-19 εποχή του προγράμματος «Κατ ́ οίκον νοσηλεία».

Καλούμε την Διοίκηση του νοσοκομείου και το Δ.Σ. να συμπαραταχθεί με τις προσπάθειές μας για να συνεχίσει ο υπάρχον τρόπος λειτουργίας του Κ.Ψ.Υ. και του Κ.Π.Κ. αλλά και την ανάπτυξη του Ψυχιατρικού Τομέα του Νοσοκομείου μας .

Το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων, καλεί σε διαμαρτυρία τους συναδέλφους και θα πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου την Τρίτη 23-03-2021 και ώρα 12:00 στο Κ.Ψ.Υ. του Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα» .
Είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια συρρίκνωσης του Νοσοκομείου.
Απαιτούμε την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού (Ιατρικού, Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού) και την μετατροπή όλων των συμβάσεων εργασίας σε αορίστου για την ενίσχυση του Νοσοκομείου . Παλεύουμε για Δωρεάν, υψηλού επιπέδου Δημόσια Υγεία για όλους.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝΙ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!