“Μετά το κλείσιμο του ΚΔΑΠ της Νεοκαισάρειας, νέες αποφάσεις «εξυγίανσης» της διοίκησης του Πνευματικού Κέντρου έχουν σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω υποβάθμιση των δομών πολιτισμού αυτή τη φορά.  

            Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο προχώρησε σε απόλυση συμβασιούχων διαφορετικών ειδικοτήτων με τη γνωστή πλέον δικαιολογία ότι «δεν υπάρχουν παιδιά». Βεβαίως η απόφαση για απολύσεις συμβασιούχων έγινε από το καλοκαίρι, δηλαδή πριν ξεκινήσουν οι εγγραφές για το ωδείο και τις υπόλοιπες σχολές.

            Στην πράξη, αντί η διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου να κάνει προσπάθειες να έρθουν περισσότεροι μαθητές ώστε να προάγει τον πολιτισμό στην πόλη, κλείνει  προκαταβολικά τα τμήματα.  

 Η υποβάθμιση του πολιτιστικού έργου όμως συνεχίζεται και με τη μείωση στις πρόβες της ορχήστρας πράγμα που θα έχει σαν αποτέλεσμα αντικειμενικά την υποβάθμιση του επιπέδου της ορχήστρας που όλα αυτά τα χρόνια έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις με ελάχιστες ώρες προετοιμασίας.  

Η διοίκηση δεν αναγνωρίζει καν ότι το προσωπικό του ωδείου είναι καλλιτεχνικό προσωπικό , είτε είναι εκτελεστές οργάνων είτε είναι εκπαιδευτικοί !

Δεν τηρεί τη συλλογική σύμβαση εργασίας του κλάδου που προβλέπει μέσα ατομικής προστασίας για τους μουσικών των πνευστών οργάνων 

Έφτασε να οργανώσει, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, το 1ο χορωδιακό φεστιβάλ χωρίς τη συμμετοχή της χορωδίας του Δήμου!

Η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη στη σχολή χορού, όπου η συνοδεία πιάνου κατά την πρόεδρο θεωρείται «γαρνιτούρα» που μπορεί να αντικατασταθεί από ένα μαγνητόφωνο. Την ίδια ώρα βέβαια, και χωρίς…. «γαρνιτούρες» κατά την πρόεδρο, το διοικητικό συμβούλιο  πήρε απόφαση για αύξηση στα δίδακτρα τα οποία πλέον είναι στο ύψος των ιδιωτικών σχολών.

Κι ενώ οι περικοπές και η υποβάθμιση των υπηρεσιών είναι γενικευμένα, οι αλλαγές στην προκήρυξη του διαγωνισμού για πρόσληψη εργαζομένων ΙΔΟΧ «βγάζουν μάτι» ότι γίνονται για να «προαποφασιστούν» οι προσλήψεις ….

Μέσα σε αυτό το κλίμα απαξίωσης είναι δεδομένο ότι κανένας συνάδελφος συμβασιούχος δεν πρέπει να εργαστεί πριν την υπογραφή της σύμβασης, δηλαδή ανασφάλιστος και απλήρωτος. Η διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου θα φέρει την απόλυτη ευθύνη αν στις 3 Οκτώβρη που ξεκινούν τα μαθήματα, οι εργαζόμενοι δεν έχουν υπογράψει συμβάσεις και δεν ξεκινήσει ομαλά η σχολική χρονιά. 

Στηρίζουμε  την απόφαση του Συλλόγου των καθηγητών του Ωδείου να κηρύξει 2ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου τη μέρα που θα ξεκινούν τα μαθήματα.

Καλούμε τη διοίκηση να επαναπροκηρύξει τις θέσεις των συναδέλφων που κατήργησε .

Απαιτούμε τη μετατροπή των συμβάσεων των συναδέλφων σε αορίστου χρόνου.

Απαιτούμε να σταματήσει η συνολική υποβάθμιση των δομών του Πνευματικού Κέντρου.

Ο Δήμος Ιωαννιτών να επιχορηγήσει το Πνευματικό Κέντρο με όσα χρήματα χρειάζονται ώστε να παρέχει επιτέλους ποιοτικές και φτηνές υπηρεσίες πολιτισμού στην πόλη.”Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!