Για δεύτερη φορά, ο κορυφαίος σύγχρονος Γιαννιώτης Αγιογράφος Κωνσταντίνος Γιαννάκης είχε την τιμή να φιλοτεχνήσει έργο που προσφέρθηκε ως επίσημο δώρο στον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄.

Πρόκειται για εικόνα του Αγίου Αυγουστίνου προστάτη του Τάγματος των Αυγουστινιανών μοναχών, στο οποίο ανήκει ο Πάπας Λέων. Η επιλογή του θέματος φέρει ιδιαίτερο συμβολισμό, συνδέοντας την πνευματική ταυτότητα του Πάπα με τη μακραίωνη παράδοση της ορθόδοξης εικονογραφίας.

Η εικόνα δωρήθηκε στον Πάπα από τον Μητροπολίτη Ιταλίας Πολύκαρπο κατά την επίσημη επίσκεψή του στο Βατικανό στις 16 Φεβρουαρίου 2026, σε μια κίνηση υψηλού εκκλησιαστικού και συμβολικού χαρακτήρα.

Το έργο είναι φιλοτεχνημένο με την παραδοσιακή τεχνική της αυγοτέμπερας πάνω σε μασίφ ξύλο φλαμουριάς, ειδικά προετοιμασμένο από τον Γιώργο Καρακατσάνη, και επιχρυσωμένο με φύλλο χρυσού 22 καρατίων.