«Αδικαιολόγητες απευθείας αναθέσεις σε νεοσύστατη εταιρεία για πύλες απολύμανσης και επιχάλκωση επιφανειών σε δημόσια νοσοκομεία» καταγγέλλει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Φραγγίδης, με ερώτηση που κατέθεσε νωρίτερα σήμερα στη Βουλή.

Ο βουλευτής καλεί τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, να ενημερώσει τη Βουλή για σειρά απευθείας αναθέσεων δημόσιων νοσοκομείων στην εταιρεία «Ελληνικός Χαλκός Ι.Κ.Ε.» για τα έργα: 1) Επίστρωση επιφανειών με αντιμικροβιακό χαλκό και 2) Προμήθεια πύλης απολύμανσης.

Ο κ. Φραγγίδης χαρακτηρίζει τις συγκεκριμένες απευθείας αναθέσεις αδικαιολόγητες και ζητά την επιστημονική τεκμηρίωση για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εν λόγω έργων και τις ευρωπαϊκές ή άλλες διεθνείς πιστοποιήσεις που έχουν ληφθεί, ώστε να αιτιολογείται η εφαρμογή τους στα νοσοκομεία. Επίσης, ζητά εξηγήσεις για την επιλογή της διαδικασίας απευθείας ανάθεσης, καθώς και τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκε η συγκεκριμένη εταιρεία-προμηθευτής. Τέλος, καλεί την κυβέρνηση να λογοδοτήσει για τις απευθείας αναθέσεις που αφορούν προμήθειες στον χώρο της υγείας, καθώς και για την πορεία των δωρεών ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από ιδιώτες σε νοσοκομεία που πραγματοποιήθηκαν με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πανδημίας.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!