Ερώτηση σχετικά με την αύξηση τουριστικού ρεύματος στα Γιάννενα, διαμέσου διακρατικών πτήσεων από το αεροδρόμιο της πόλης , κατέθεσε προς τον υπουργό τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια ο πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης” Κυριάκος Βελόπουλος.  Αναλυτικά στην ερώτηση του κυρίου Βελόπουλου αναφέρονται τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Η τουριστική δραστηριότητα στη χώρα μας αντιμετώπισε μια ιδιαίτερη και σημαντική κάμψη την τελευταία διετία, εξαιτίας της πανδημίας, και η οποία παρατηρείται και θα παρατηρηθεί και εν συνεχεία, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Το φαινόμενο αυτής παρατηρήθηκε εντονότερα στην Ήπειρο, ένα Γεωγραφικό Διαμέρισμα με ιδιαιτερότητες γεωμορφολογικές (ορεινή ως επί τω πλείστον) και το οποίο εκτείνεται μεταξύ της οροσειράς της Πίνδου και του Ιονίου πελάγους. Στην αναπτυξιακή τουριστική προοπτική της Ηπείρου σημαντικό ρόλο θα μπορούσε να διαδραματίσει ο Κρατικός Αερολιμένας Ιωαννίνων «Βασιλεύς Πύρρος», δια μέσου προσέλκυσης αεροπορικών εταιρειών (και χαμηλού κόστους). Μια εν δυνάμει διαφημιστική προβολή της Ηπείρου και ιδίως των Ιωαννίνων θα ηδύνατο να αποτελέσει μέρος μιας γενικότερης και στοχευμένης τουριστικής στρατηγικής, η οποία θα συνέβαλλε στην αύξηση της εποχικότητας του τοπικού τουριστικού προϊόντος αλλά και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε αυτήν. Επιπρόσθετα, επί του αναδεικνυόμενου θέματος θα μπορούσαμε να προσάψουμε και τη βούληση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού να συνδεθούν αεροπορικώς τα Ιωάννινα με αεροδρόμια της Γερμανίας, ώστε να μετακινούνται Ηπειρώτες του εξωτερικού αλλά και τουρίστες από Γερμανία προς τα Ιωάννινα και κατ΄ επέκταση προς την Ήπειρο.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε όπως προβείτε στις δέουσες ενέργειες, προκειμένου το Αεροδρόμιο των Ιωαννίνων να καταστεί διεθνής τουριστικός προορισμός, δια μέσου διαφημιστικής προβολής του στο εξωτερικό, προκειμένου να προσελκυθούν αεροπορικές εταιρείες ακόμη και χαμηλού κόστους, ώστε κι αυτές με τη σειρά τους να μεταφέρουν τουρίστες αεροπορικώς στην πόλη των Ιωαννίνων και γενικότερα στην Ήπειρο;

Ο ερωτών Βουλευτής ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!