Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας και Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν με το τηλεοπτικό σήμα από το κέντρο εκπομπής Παγκρατίου του Δήμου Σουλίου. Ο βουλευτής προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση για το θέμα:

«Τα επαναλαμβανόμενα προβλήματα με την ποιότητα του τηλεοπτικού σήματος σε ολόκληρες περιοχές του Δήμου Σουλίου τείνουν να γίνουν ο κανόνας, με τελευταίο παράδειγμα το κέντρο εκπομπής του Παγκρατίου. Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής δικαίως δυσανασχετούν, καθώς δεν έχουν πρόσβαση στους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ψυχαγωγηθούν και να ενημερωθούν από αυτούς. Και δυστυχώς δεν είναι οι μόνοι.

Το πρόβλημα με το τηλεοπτικό σήμα της ΕΡΤ στα Σουλιωτοχώρια και σε άλλα χωριά του Δήμου Σουλίου, είναι σχεδόν μόνιμο, ενώ θέματα με τη λήψη τηλεοπτικού σήματος φτάσαμε να έχουμε ακόμα και μέσα στην πόλη της Παραμυθιάς. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για ψηφιακή μετάβαση, 4η βιομηχανική επανάσταση, και άρση των ανισοτήτων, την ώρα που σε ολόκληρες περιοχές πέφτει «μαύρο» στο τηλεοπτικό σήμα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2018, για να εξασφαλίσει την πρόσβαση των κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελεύθερους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, τους επιδότησε με κουπόνι ώστε να προμηθευτούν τον απαραίτητο εξοπλισμό. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πατώντας στο προϋπάρχον πρόγραμμα εξήγγειλε νέα επιδότηση για τις «λευκές περιοχές», χωρίς όμως να συμπεριλάβει ούτε ένα χωρίο του Δήμου Σουλίου. Ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει κανένα απολύτως ενδιαφέρον για τις απαρχαιωμένες υποδομές  που αφορούν την εκπομπή και αναμετάδοση του τηλεοπτικού σήματος.

Με την Ερώτηση μου ζητώ από το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η μόνιμη και απρόσκοπτη πρόσβαση των κατοίκων του Δήμου Σουλίου στους τοπικούς και πανελλαδικούς τηλεοπτικούς σταθμούς».Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!