Ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας και Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μάριος Κάτσης, σχετικά με τον αποκλεισμό από το διαδίκτυο των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στη λωρίδα Σαγιάδας. Η Ερώτηση συνυπογράφεται και από τον αρμόδιο Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Οι μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας που δραστηριοποιούνται στη λωρίδα Σαγιάδας αποτελούν έναν δυναμικό, εξωστρεφή κλάδο της πρωτογενούς παραγωγής της Θεσπρωτίας, όπου προσφέρει εκατοντάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας βοηθώντας την οικονομία της ευρύτερης περιοχής. Παρά τη σημασία του κλάδου, στον τόπο εγκατάστασης των επιχειρήσεων δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές, με αποτέλεσμα την έλλειψη πρόσβασης των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας της Σαγιάδας στο διαδίκτυο. 

Σε πρόσφατη επίσκεψή του στη Θεσπρωτία, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύθηκε δημόσια για την επίλυση του ζητήματος, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει κάποια πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση.

Χωρίς την αυτονόητη εξασφάλιση μόνιμης και γρήγορης σύνδεσης στο διαδίκτυο, οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στην εξυπηρέτηση ακόμα και βασικών τους αναγκών, όπως των φορολογικών και ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων, ενώ δημιουργούνται και μεγάλα εμπόδια για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Με την Ερώτηση τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η μόνιμη και γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο των επιχειρήσεων ιχθυοκαλλιέργειας που δραστηριοποιούνται στη λωρίδα Σαγιάδας.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!