Στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πρωτοβουλίας της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Europe in my Region #EUinmyRegion, ξεκινούν ενημερωτικές Εκδηλώσεις, που αποσκοπούν στην ανάδειξη της δράσης της ΕΕ για τις Περιφέρειες ολόκληρης της Ευρώπης, με στόχο την προβολή συγχρηματοδοτούμενων έργων, που υλοποιήθηκαν στην περιοχή μας.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται με πρωτοβουλία της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος ΗΠΕΙΡΟΣ και θα λάβουν χώρα σε διάφορα σημεία της Ηπείρου και στις 4 Περιφερειακές Ενότητες, όπου έχουν υλοποιηθεί έργα με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρώτος «σταθμός» η κεντρική πλατεία του Μετσόβου, όπου την Τρίτη, 2 Ιουλίου 2024 θα στηθεί ένα info kiosk, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών του Μετσόβου και της ευρύτερης περιοχής.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, να πληροφορηθούν μέσα από συσκευές προσομοίωσης – εικονικής πραγματικότητας (VR) και μια υπερσύγχρονη οθόνη, για τα έργα που υλοποιούνται στην Ήπειρο, ενώ θα διανέμεται και σχετικό υλικό.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Μετσόβου, θα πραγματοποιηθούν Εργαστήρια:

  • παραδοσιακής πίτας 10:00 – 12:00
  • τραχανά, χυλοπίτας & παραδοσιακού κεντήματος 17:30 – 19:30

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σε Πρέβεζα, Άρτα, Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!