Την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών τίμησε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, παίκτες της οποίας έγιναν εθελοντές δότες σήμερα στο πλαίσιο της 1ης Πανελλήνιας Εθελοντικής Δράσης Δωρεάς Μυελού Οστών που διοργανώθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Ο αρχηγός των «κυανόλευκων» Νώντας Παντελάκης, ο Ζήσης Καραχάλιος, ο Γιώργος Παμλίδης, ο Άγγελος Λιάσος, ο Πέτρος Μπαγκαλιάνης και ο Παναγιώτης Τζίμας συστρατεύτηκαν στη μεγάλη προσπάθεια της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος και του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας, σε μια πράξη αγάπης, αλληλεγγύης και σεβασμού προς τον συνάνθρωπο.

Την αντιπροσωπεία των παικτών του ΠΑΣ Γιάννινα, τους οποίους συνόδευε ο κ. Πεδιαδιτάκης, υποδέχτηκε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου κ. Νίκος Κατσακιώρης που τόνισε ότι είναι μία ιδιαίτερη μέρα για το πανεπιστημιακό νοσοκομείο, με τη διοίκηση να στέκεται αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες, ενώ χαρακτήρισε τιμή για όλους τη συμμετοχή στην εθελοντική δράση της ομάδας του ΠΑΣ Γιάννινα. «Ο αθλητισμός καλλιεργείται όχι μόνο για να αναδείξει πρωταθλητές, αλλά και καλύτερους ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα, Νώντας Παντελάκης, χαρακτήρισε εξαιρετική την υποδοχή που επιφυλάχθηκε από τη διοίκηση του πανεπιστημιακού νοσοκομείου και τους νοσηλευτές και συμπλήρωσε: «Είναι χρέος κάθε ανθρώπου να βοηθάει τον συνάνθρωπό του. Έτσι κι εμείς σαν ομάδα, αλλά και ατομικά, είμαστε χαρούμενοι που θα βοηθήσουμε».

Το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) και προϊσταμένη τομέα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο κ. Έφη Γιάγκου, ευχαρίστησε όλους για το αγκάλιασμα της πανελλήνιας εθελοντικής δράσης και ιδιαίτερα τον ΠΑΣ Γιάννινα, γιατί οι αθλητές πρότυπα που διαθέτει θα βοηθήσουν να βρεθούν μιμητές της δικιάς τους εθελοντικής προσφοράς.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη διαδικασία που ακολουθείται για να γίνει κάποιος εθελοντής και η οποία είναι πολύ απλή, καθώς λαμβάνεται ένα επίχρισμα από το στόμα του δότη και εφόσον κάποιος βρεθεί συμβατός με κάποιον ασθενή, τότε ακολουθείται μία διαδικασία παρόμοια με την αιμοδοσία.

Η δράση είναι σε εξέλιξη τόσο σήμερα ως τις 16:00, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών όσο και σε καθημερινή βάση, εφόσον κάποιος το επιθυμεί.

Δείτε τις δηλώσεις που έγιναν στο παρακάτω βίντεο του super-fm.gr

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!