Παρουσία των Φαήλου Κρανιδιώτη και Θάνου Τζήμερου, που ήδη έχουν συμμαχήσει, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος παρουσίασε χθες το απόγευμα σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας μια νέα πολιτική κίνηση με το όνομα «Εθνική Συμφωνία». Ο ανεξάρτητος βουλευτής, προαναγγέλοντας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη νέα κίνηση, έγραψε πως «έφτασε η ώρα, ο κατακερματισμένος και παραγκωνισμένος φιλελεύθερος πατριωτικός χώρος να συμφωνήσει σε κοινές θέσεις και αρχές και να ενωθεί, ώστε να συμμετάσχει με ενιαία κομματική έκφραση στις επόμενες εκλογές».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία που σχεδόν έχει «κλειδώσει» είναι η κίνηση Μπογδάνου να συνενωθεί με το κόμμα Φαήλου Κρανιδιώτη και Θάνου Τζήμερου, υπό την ονομασία «Εθνική Δημιουργία». Εφόσον η συμφωνία «κλειδώσει» και τυπικά –μένουν ελάχιστες λεπτομέρειες–, τότε ο κ. Μπογδάνος θα είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος και το πιθανότερο πρόεδρος ο κ. Τζήμερος και αντιπρόεδρος ο κ. Κρανιδιώτης. Στόχος της συνεργασίας είναι η είσοδος στη Βουλή, ειδικά από τη στιγμή που οι πρώτες εκλογές με απλή αναλογική ευνοούν την πιο χαλαρή ψήφο.

Ο κ. Μπογδάνος από τη στιγμή που το σχέδιο ευοδωθεί, έχει σκοπό να κάνει προτάσεις για νομοσχέδια και να κινηθεί στην κατεύθυνση της «δημιουργικής αντιπολίτευσης».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!