Σε μία νέα αποκάλυψη σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών προχωρά σήμερα η δημοσιογραφική ιστοσελίδα Euractiv. Γιώργος Κύρτσος και Τάσος Τέλλογλου, φέρονται να βρίσκονταν υπό παρακολούθηση, όπως αποκάλυψε η έρευνα της ΑΔΑΕ στην Cosmote.
Σύμφωνα με το euractiv, ο έλεγχος που διενέργησε η Αρχή στην τηλεπικοινωνιακή εταιρεία ήρθε μετά από αιτήματά τους και επιβεβαίωσε ότι οι δύο άνδρες ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, χωρίς όμως να γίνονται γνωστοί οι λόγοι με επίκληση και πάλι, της “εθνικής ασφάλειας”.
Το δημοσίευμα στέκεται και στις δυσκολίες που φέρεται να αντιμετώπισε η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, με τον εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, να επιχειρεί να μπλοκάρει τις έρευνες λέγοντας πως είναι παράνομες, αφού στελέχη της εταιρείας απευθύνθηκαν σε αυτόν μετά την άρνησή τους να συνδράμουν αμφισβητώντας την ικανότητα της Αρχής.
Όπως αναφέρεται, τα στελέχη της ΑΔΑΕ αναγκάστηκαν να επικαλεστούν το Σύνταγμα και την ανεξαρτησία της Αρχής, επιμένοντας στην διενέργεια της έρευνας.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!