Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση του «Qatar Gate» και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή, η οποία προφυλακίστηκε στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Σεν-Ζιλ κατηγορούμενη για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εύα Καϊλή εμφανίστηκε ξαφνιασμένη από τις αποκαλύψεις καταθέτοντας στις αρχές και φέρεται να επέρριψε τις ευθύνες για τα χρήματα που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμά της, στον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος επίσης είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση.

Η ευρωβουλευτής φέρεται να δήλωσε στις αρχές ότι είχε πέσει στην αντίληψή της η συνεργασία που είχε ο σύντροφός της με τον πρώην προϊστάμενό του, ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και τους Καταριανούς και ότι του είχε επιστήσει την προσοχή. Η ίδια, πάντως, φέρεται να αρνήθηκε την οποιαδήποτε εμπλοκή της στις δουλειές του Φραντσέσκο Τζιόρτζι, σημειώνοντας ότι δεν υποβάλλει σε έλεγχο τον προσωπικό του υπολογιστή ή τα έγγραφά του.

Η Εύα Καϊλή αναμένεται να δικαστεί στο Βέλγιο, όπου φέρονται να έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται. Σήμερα ξεκινούν οι ανακρίσεις για την υπόθεση Qatar Gate. Εντός 48 ωρών από την προφυλάκισή της, δηλαδή, αύριο, Τρίτη, θα πρέπει να περάσει από δικαστικό συμβούλιο για να επιβεβαιώσει ή όχι την απόφαση του εισαγγελέα. Εν συνεχεία, θα έχει 24 ώρες προκειμένου να καταθέσει έφεση, σε περίπτωση που θέλει. Κατά συνέπεια, το μεσημέρι της Τετάρτης αναμένεται να γίνει γνωστή η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, όπως μετέδωσε το ΟΡΕΝ.

Εάν η κατηγορούμενη ασκήσει έφεση θα πρέπει να περάσει από άλλο δικαστικό συμβούλιο, έπειτα από μία εβδομάδα. Σύμφωνα με μία άλλη διαδικασία, προβλέπεται ότι ανά ένα μήνα, για τους επόμενους τρεις μήνες, θα έχει το δικαίωμα άσκησης έφεσης.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!