Την πρώτη της θεματική εκδήλωση με θέμα “Το σχολείο των σύγχρονων αναγκών στον αντίποδα των δεξιοτήτων της Ε.Ε.” πραγματοποίησε η Κομματική Οργάνωση Πρέβεζας του ΚΚΕ στον χώρο της παραλίας.

Την εκδήλωση άνοιξε η Τατιάνα Ιορδανίδου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Πρέβεζας και αναπληρώτρια εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Τάσος Τόκας, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, δάσκαλος ειδικής αγωγής, με προϋπηρεσία σε σχολεία της Πρέβεζας, συνδικαλιστής εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων μαθητών Iωαννίνων, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Ηπείρου και μέλος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) για την κεντρική ομιλία

Ο κ. Τόκας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Ε.Ε και όλες οι κυβερνήσεις προετοιμάζουν το νέο άνθρωπο να υποτάσσεται πειθήνια και να μην αμφισβητεί την καπιταλιστική βαρβαρότητα και το σύστημα γενικότερα χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα τραγικές τις συνθήκες στις σχολικές μονάδες με τα κτήρια να είναι ασυντήρητα έως και ακατάλληλα, όπως για παράδειγμα στο ΕΠΑΛ και το Μουσικό σχολείο Πρέβεζας.

Ακολούθησε παρέμβαση από τον Λαϊνά Γιώργο, μέλος της ΚΝΕ και μαθητή της Β΄Λυκείου ο οποίος ανέφερε ότι η πρώτη ψήφος των μαθητών πρέπει να είναι “κόκκινη” για όλους τους μαθητές ενώ ο Βενετικίδης Θεόδωρος, πρόεδρος του συλλόγου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Πρέβεζας και πρόεδρος της ένωσης γονέων αναφέρθηκε στον ρόλο της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών που συμβάλει σε αυτό το ασφυκτικό σχολείο.

Το επόμενο ραντεβού ανανεώθηκε για το ερχόμενο Σάββατο 25/05 στην θεματική εκδήλωση για την Υγεία, με κεντρική ομιλήτρια τη Δήμητρα Σταματέλου, υποψήφια ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, ιατρό παθολόγο.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!