Ομόφωνα αναγνώρισε την αναφορά των οικογενειών των θυμάτων και των πολιτών που υπέγραψαν το ψήφισμα ζητώντας δικαίωση για τα Τέμπη η επιτροπή αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

  • Ομόφωνα «Ναι» στο αίτημα της Μαρίας Καρυστιανού.
  • Ομόφωνα «Ναι» στο αίτημα των οικογενειών των θυμάτων και των πολιτών, που υπέγραψαν το ψήφισμα ζητώντας δικαίωση.
  • Από την αρχή της συνεδρίασης, η Πρόεδρος της επιτροπής τόνισε ότι υπάρχει διακομματική συναίνεση – όλοι χειροκρότησαν και στήριξαν την ομιλία της κας Καρυστιανού, η οποία μίλησε όρθια προς σεβασμό στους νεκρούς της τραγωδίας.

 

Η επιτροπή αποφάσισε ότι η αναφορά θα παραμείνει ανοιχτή, θα παραπεμφθεί στις αρμόδιες επιτροπές Δικαιοσύνης (LIBE) και Μεταφορών (TRAN), ενώ ζητήθηκε και γραπτή απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι Βρυξέλλες βλέπουν, ακούν και παρακολουθούν το πώς διαχειρίζεται η θέμα η ελληνική δικαιοσύνη αλλά και η κυβέρνηση.

Συγκάλυψη και αιχμές

Όλοι οι αντιπρόσωποι των ευρωπαϊκών κομμάτων έκαναν λόγο για συγκάλυψη και κυβερνητικές ευθύνες στην υπόθεση.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν πέταξε πολλά «καρφιά» για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, είπε ότι η Κομισιόν θα βοηθήσει την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στην έρευνα που κάνει και ότι η Κομισιόν θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο κράτος δικαίου γενικά, καθώς και την αποδοτικότητα της ελληνικής δικαιοσύνης με όσα μέσα έχει.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα συγγενείς και φίλοι των θυμάτων των Τεμπών, μαζί με απλούς πολίτες, ανήμερα της ομιλίας της Μαρίας Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο…

Το θέμα πλέον παραπέμπεται στις αρμόδιες επιτροπές της Ευρωβουλής. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι Βρυξέλλες βλέπουν, ακούν και παρακολουθούν το πώς διαχειρίζεται η θέμα η ελληνική δικαιοσύνη αλλά και η κυβέρνηση.

Η δήλωση του εκπροσώπου της Κομισιόν δεν είναι τυχαία καθώς έχει ήδη αρχίσει να συντάσσεται η έκθεση για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα για το 2024.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!