Σαφή ύφεση για δεύτερη εβδομάδα εμφανίζει η πανδημία και σαφή μείωση εμφανίζει και η θετικότητα, ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγελου,στο Νομό Ιωαννίνων που δοκιμάστηκε τον Νοέμβριο, η πανδημία εμφανίζει  στις έξαρση τις ηλικίες από 50 έως  65 ετών.

Το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας όμως παραμένει υψηλό και δεν χωράει κανένας εφησυχασμός.

Το ΕΣΥ συνεχίζει να πιέζεται αισθητά, όμως παρατηρήθηκε σαφή μείωση στις νέες εισαγωγές έπειτα από 8 εβδομάδες. Στο 80% βρίσκεται η πληρότητα κλινών ΜΕΘ και 67% απλών κλινών.

Το Rt είναι 0,96 κα αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου θα έχουμε περίπου 700 διασωληνωμένους.

Επίσης, η Βάνα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στη σημασία της τρίτης δόσης, καλώντας τους πολίτες να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα. Δεν έχουμε κανένα θάνατο σε άτομο που κόλλησε τον ιό μετά από 14 μέρες από την τρίτη δόση, είπε η καθηγήτρια.

Αναφερόμενη στη μετάδοση από τα παιδιά, είπε ότι η τήρηση των πρωτοκόλλων έχει συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των κρουσμάτων στα παιδιά. Πρόσθεσε ότι τα παιδιά και κατά τις γιορτές θα πρέπει να κάνουν self test. Την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού των εφήβων ήδη την βλέπουμε είπε, «με μείωση των κρουσμάτων σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!