Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών καλώντας τη διοίκηση της ΕΡΤ να δώσει εξηγήσεις για τα «απανωτά φαινόμενα λογοκρισίας και παρεμβάσεων στο δημοσιογραφικό έργο», ζητεί τη συνέχιση της βραβευμένης εκπομπής του Θ. Σίδερη, «χωρίς παρεμβάσεις».

Υπενθυμίζεται ότι με επιστολή του προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ, Γιώργο Γαμπρίτσο, ο δημοσιογράφος κατήγγειλε ψυχολογική βία και «προληπτικό έλεγχο» από τον διευθυντή του Πρώτου Προγράμματος, Άρη Τόλιο, ενώ η σταγόνα ως φαίνεται που ξεχείλισε το ποτήρι είναι το γεγονός ότι καλεσμένος στην εκπομπή του Χρ. Μιχαηλίδη, ήταν ο δημοσιογράφος των «Νέων» Ηλίας Κανέλλης, ο οποίος πριν λίγες εβδομάδες είχε επιτεθεί χυδαία μέσω των social media στον Θωμά Σίδερη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Το Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στηρίζει ανεπιφύλακτα τον συνάδελφο Θωμά Σίδερη. Η Διοίκηση της ΕΡΤ πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τα απανωτά φαινόμενα λογοκρισίας και παρεμβάσεων στο δημοσιογραφικό έργο. Απαιτεί να συνεχιστεί η βραβευμένη εκπομπή του, χωρίς παρεμβάσεις, από τη διεύθυνση του Πρώτου Προγράμματος. Απαιτεί όλοι οι συνάδελφοι να ασκούν ελεύθεροι την δημοσιογραφία».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!