Φάμελλος: «Έχουμε μία διεφθαρμένη και επικίνδυνη κυβέρνηση»
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στο 2ο Οικονομικό Συνέδριο της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ.
«Έχουμε, δυστυχώς, μία διεφθαρμένη και επικίνδυνη κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει επιλέξει ένα μοντέλο που ελέγχει χρηματοδοτήσεις, προσλήψεις και σχέσεις εξουσίας και οικονομικής λειτουργίας.
Όπως είπε, το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η Ελλάδα να βρίσκεται «στο χαμηλότερο σημείο της αγοραστικής δύναμης» και να αντιμετωπίζει υψηλό πληθωρισμό και σοβαρά προβλήματα στο έλλειμμα συναλλαγών.
«Ο Μητσοτάκης δεν είναι αξιόπιστος για τη Συνταγματική Αναθεώρηση»
Αναφερόμενος στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο Σωκράτης Φάμελλος υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι αξιόπιστος όταν ανοίγει τη σχετική συζήτηση.
Όπως σημείωσε, ο προοδευτικός χώρος πρέπει να συμμετάσχει στη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης με στόχο μια προοδευτική πλειοψηφία στη Βουλή και αλλαγές που θα αφορούν:
- τις συλλογικές συμβάσεις
- την προστασία των δημόσιων αγαθών
- την ασφάλεια στην εργασία
- τη δημόσια ανώτατη εκπαίδευση
Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιδιώκει «ανασφάλεια στην εργασία» και υποβάθμιση δημόσιων αγαθών.
Η κριτική για την οικονομία και το δημόσιο χρέος
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η μείωση του δημόσιου χρέους, την οποία προβάλλει η κυβέρνηση, δεν δίνει απαντήσεις στην πραγματική οικονομία.
Επικαλέστηκε, μεταξύ άλλων:
- την αύξηση του εμπορικού ελλείμματος
- τον υψηλό πληθωρισμό
- τη χαμηλή αγοραστική δύναμη
- το αυξημένο κόστος ενέργειας, μεταφορών και στέγασης
- την έλλειψη παραγωγικού μοντέλου
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αύξηση των οφειλών προς την ΑΑΔΕ και τα ασφαλιστικά ταμεία.
«Το να συζητάει μόνο για το θέμα της μείωσης του δημόσιου χρέους είναι ελλιπές», υποστήριξε.
«Καθοριστικός ο ρόλος του Αλέξη Τσίπρα»
Αναφερόμενος στις διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ο Σωκράτης Φάμελλος επανέλαβε την ανάγκη για ενότητα και ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου.
Όπως είπε, καθοριστικός είναι ο ρόλος του Αλέξης Τσίπρας, ενώ κάλεσε σε συγκλίσεις με όσους «θέλουν και μπορούν».
Παράλληλα, άσκησε κριτική στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, λέγοντας ότι ακολουθεί έναν «μοναχικό δρόμο» που δεν μπορεί να οδηγήσει σε νίκη απέναντι στη Δεξιά.
«Δεν ψάχνουμε να βρούμε τον καλύτερο δεύτερο. Ψάχνουμε μια προοδευτική διέξοδο», τόνισε.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033