Σκληρή απάντηση στον Γιώργο Φλωρίδη για τη χυδαία επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος της αντιπολίτευσης έδωσε ο Σωκράτης Φάμελλος κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, τονίζοντας ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει καταντήσει πιο ακροδεξιός από τον Μάκη Βορίδη.

«Του προτείνω να συναντηθεί με τις οικογένειες των θυμάτων, που ήρθαν και μας βρήκαν και μας περιέγραψαν πώς έψαχναν εβδομάδες μετά το τραγικό δυστύχημα να βρουν προσωπικά αντικείμενα των παιδιών ή των συγγενών τους, εκεί που μεταφέρθηκαν με τα μπάζα μαζί, τα υπολείμματα του δυστυχήματος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος.

Και προσέθεσε: «Δεν είναι ότι δεν έχει συναίσθηση, δεν έχει ούτε ηθική ο κύριος Φλωρίδης. Έφτασε στο σημείο ως σύγχρονος πολιτικός γενίτσαρος να μας κατηγορήσει για αριστερόστροφο φασισμό. Είναι γνωστή η κατρακύλα του και ο λαϊκισμός του. Πιο ακροδεξιός από τον κύριο Βορίδη έχει καταντήσει», υπογράμμισε.

Και συμπλήρωσε:

«Την εμπιστοσύνη του λαού και της Ευρώπης έναντι της ελληνικής δημοκρατίας έχει κλονίσει αυτή η κυβέρνηση, ο κύριος Μητσοτάκης και ο κύριος Φλωρίδης ως υπουργός Δικαιοσύνης αυτής της κυβέρνησης».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Φλωρίδης είπε πως είναι «για τα μπάζα όσοι από τους πολιτικούς χρησιμοποιούν αυτό το θόλο πράγμα για τα μπαζώματα». Ο Γιώργος Φλωρίδης συνέχισε με ειρωνείες, λέγοντας: «Μπαζώθηκε λέει ο χώρος, για φαντάσου. Ω τι χώματα είναι αυτά;». Την ίδιας στιγμή κατηγόρησε τα κόμματα του προοδευτικού τόξου για «αριστερόστροφο φασισμό», επικαλούμενος τη φράση του Μίκη Θεοδωράκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών, επειδή επιμένουν στην κατηγορία της συγκάλυψης, που «σκοπό έχει να ελαχιστοποιηθεί έως καταργηθεί η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού απέναντι στους θεσμούς της ελληνικής δημοκρατίας».

«Να απαντήσει ο Καραμανλής στο εξώδικο των μηχανοδηγών»

Ο Σωκράτης Φάμελλος διατύπωσε παράλληλα σειρά ερωτημάτων με αποδέκτη τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, ενόψει της αναμενόμενης τοποθέτησης του πρώην υπουργού Μεταφορών στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων, προκάλεσε εκ των προτέρων τον κ. Καραμανλή να απαντήσει γιατί αγνόησε τις έγγραφες προειδοποιήσεις του κ. Σπηλιόπουλου, πρώην πρόεδρου και διευθύνοντα σύμβουλου του ΟΣΕ, του κ. Τσαλίδη, πρώην CEO της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του κ. Κατσιούλη που ήταν πρόεδρος της επιτροπής ETCS, όπως και το εξωδίκου των μηχανοδηγών.

Επίσης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν απαντά για το μπάζωμα στο σημείο της τραγωδίας, αλλά ούτε και για τη «μονταζιέρα» των συνομιλιών του σταθμάρχη.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!