Φωτιά στην Άρτα: Μήνυμα 112 για τον Άγιο Σπυρίδωνα – Στη μάχη επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Συναγερμός σήμανε στην Άρτα μετά την εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Άγιος Σπυρίδων, με το 112 να καλεί τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα.
Δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Άγιος Σπυρίδων, στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.
Για τη φωτιά εκδόθηκε μήνυμα από το 112, με το οποίο οι κάτοικοι της περιοχής καλούνται να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
🆘 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Άγιος_Σπυρίδων της Περιφερειακής Ενότητας #Άρτας
‼️ Παραμείνετε σε ετοιμότητα
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/GY26GrlKvl@pyrosvestiki@hellenicpolice
— 112 Greece (@112Greece) July 2, 2026
Στο σημείο επιχειρούν πλέον 21 οχήματα με 39 υπαλλήλους από την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ηπείρου, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος της 5ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
Στην επιχείρηση συνδράμουν η ΕΛ.ΑΣ., καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου από την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Αρταίων.
Οι δυνάμεις πυρόσβεσης δίνουν μάχη για τον περιορισμό της πυρκαγιάς, ενώ η κατάσταση παρακολουθείται στενά από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033