Για πολλοστή φορά σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί των ΤΟΕΒ Βρυσέλλας, Σκάλας και Κορύτιανης, καθώς πέραν των άλλων καλλιεργειών, 22.000 δέντρα εσπεριδοειδών – κυρίως μανταρίνια Κλημεντίνες και Nova- βρίσκονται κάτω από τα νερά, με μόλις το 1/3 της παραγωγής να έχει συλλεχθεί το προηγούμενο διάστημα.

Το χρόνιο πρόβλημα της υπερχείλισης του Καλαμά, επιδεινώνει τα τελευταία χρόνια η νόσος των πλατάνων, καθώς στο φράγμα του Καλαμά στο Ράγιο, αλλά και κατά μήκος της κοίτης συγκεντρώνονται εκατοντάδες κορμοί νεκρών δέντρων.

Ήδη από το πρωί της Δευτέρας, συνεργεία και μηχανήματα της πολιτικής προστασίας προσπαθούν να απομακρύνουν τους κορμούς από το φράγμα.
Τα τελευταία χρόνια οι πρόεδροι των παρακαλάμιων Τοπικών Κοινοτήτων ζητούν τη σύνταξη μιας ολοκληρωμένης μελέτης για τον Καλαμά, ώστε να αποφεύγονται τα πλημμυρικά φαινόμενα, όμως μέχρι στιγμής όπως σημειώνουν κάτοικοι και καλλιεργητές, το μόνο που έχει γίνει είναι αποσπασματικές παρεμβάσεις με την κατάσταση να χειροτερεύει διαρκώς χρόνο με το χρόνο.

 

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!