Με πρωτοβουλία του Έλληνα προξένου στην Αδριανούπολη, ‘Αρη Ραδιόπουλου, φωτογράφοι από Ελλάδα και Τουρκία συνεργάζονται και αποτυπώνουν πόσο κοντά είναι οι δύο λαοί. Με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της πολιτιστικής συνεργασίας των όμορων χωρών το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης και ο Φωτογραφικός Σύλλογος Αδριανούπολης ( Edirne Fotograf Sanatı Dernegi) ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν μέσα από τον φακό τους έργα καλλιτεχνικής- δημιουργικής φωτογραφίας τα οποία θα παρουσιαστούν στο κοινό της Αλεξανδρούπολης και της Αδριανούπολης. Όπως επισημαίνει το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης (ΚΕΔΗΦΩΤ) στόχοι της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας προώθησης της πολιτιστικής συνεργασίας με την Τουρκία, είναι «η περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών καλλιτεχνικών-πολιτιστικών δράσεων και η επίτευξη στο πέρας των εκατέρωθεν επισκέψεων κοινών φωτογραφικών εκθέσεων και εκδόσεων».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΕΔΗΦΩΤ, Δημοσθένη Καραγεωργίου, ο πρόξενος της Ελλάδας στην Αδριανούπολη έφερε σε επαφή τους δύο φωτογραφικούς συλλόγους καλώντας τους να αποτυπώσουν το πόσο κοντά είναι οι δύο λαοί. Ως προς το χρονοδιάγραμμα και τη μεταξύ τους συνεργασία σημειώνει ότι «σε χρονικό διάστημα περίπου ενός έτους από σήμερα ο Φωτογραφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης (ΚΕΔΗΦΩΤ) θα φωτογραφίσει την καθημερινότητα και τους ανθρώπους της Αδριανούπολης και αντίστοιχα ο Φωτογραφικός Σύλλογος της Αδριανούπολης θα αποτυπώσει τη ζωή των Αλεξανδρουπολιτών, με το κοινό φωτογραφικό έργο να παρουσιάζεται αρχικά σε δύο εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν στις εν λόγω πόλεις».

Ο κ. Καραγεωργίου διευκρινίζει ότι αυτή είναι η πρώτη από μία σειρά δράσεων που έχουν ήδη συμφωνηθεί, ενώ θα ακολουθήσει στο προσεχές διάστημα στην Αδριανούπολη έκθεση και του φωτογραφικού λευκώματος του ΚΕΔΗΦΩΤ «Ροδόπη. Μια οροσειρά Δεκαπέντε φωτογράφοι» και αντίστοιχα παρουσίαση στην Αλεξανδρούπολη έκθεσης του φωτογραφικού συλλόγου Αδριανούπολης.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!