Σε διαβούλευση βγαίνουν αύριο, σύμφωνα με τον υφυπουργό Προστασίας Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά, οι πρώτες 3 ειδικές περιβαλλοντικές μελέτες για τις περιοχές Νατούρα. Πρόκειται για περιοχές στην ανατολική Κρήτη (Βάι, οροπέδιο Λασιθίου, φαράγγι Αγίας Ειρήνης), τον Έβρο (δάσος Δαδιάς, Σαμοθράκη) και νότια Πελοπόννησο (Ταΰγετος, νότια Μάνη) είπε ο κ. Αμυράς.

Μιλώντας επί του προϋπολογισμού, ο κ. Αμυράς επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση, που τώρα επικαλείται τον καθηγητή Σ. Τσιόδρα ενώ ο κ. Πολάκης τον εξύβριζε και χαρακτήριζε τα λεγόμενά του “επιστημονικές αρλούμπες”.

Ο κ. Αμυράς είπε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε άρνηση της πραγματικότητας, καθώς η χώρα βρίσκεται σε αναπτυξιακή τροχιά, διαψεύδοντας την αξιωματική αντιπολίτευση, που πριν καν ξεσπάσει η πανδημία, προέβλεπε ύφεση. Τώρα, που το έτος θα κλείσει με ανάπτυξη 7 ή 8% τι έχετε να πείτε; Είστε αρνητές της πραγματικότητας και της αλήθειας. Πρέπει να σας εμβολιάσουμε με το εμβόλιο της αλήθειας είπε χαρακτηριστικά.

Για την κυβερνητική πολιτική στον χώρο του περιβάλλοντος, ο κ. Αμυράς αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού στην πρόσφατη σύνοδο για το κλίμα, για τα “απάτητα βουνά” με την οποία “θέτουμε σε προστασία έξι μεγάλους ορεινούς όγκους, όπου ούτε νέοι δρόμοι θα ανοιχθούν, ούτε τεχνητές πλατφόρμες θα κατασκευαστούν. Είμαστε οι πρώτοι στην Ευρώπη που κάνουμε κάτι τέτοιο, είπε ο κ. Αμυράς.

Επίσης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και σε ένα νέο φιλόδοξο πρόγραμμα της κυβέρνησης, για τις λεγόμενες «1.000 παρθένες παραλίες», όπου «δεν θα επιτρέπονται ούτε ηλεκτροδότηση, ούτε δρόμοι, ούτε “μπιτσόμπαρα”».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!