Συνεχίζεται σε έντονους τόνους η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης επιτέθηκε στην αντιπολίτευση αναφέροντας πως «υιοθετεί ένα αναξιόπιστο δημοσίευμα και πως τα στοιχεία της υπόθεσης είναι γνωστά εξ αρχής».

Κατηγόρησε δε τον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν ψήφισε την τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση η οποία παρέχει τη δυνατότητα στον ανακριτή να έχει στη διάθεση του άμεσα στοιχεία, όπως οι ηχογραφημένες συνομιλίες.

Μάλιστα, ο κ. Φλωρίδης μιλώντας για τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για “μπαζώματα” στα Τέμπη μετά το δυστύχημα, ανέφερε πως «όσοι μιλούν για μπαζώματα, είναι για τα μπάζα» σε μια ρητορική αποστροφή που προκάλεσε αντιδράσεις.

Να σημειωθεί πως διαφανή έρευνα για το τι έγινε μετά τη σύγκρουση των τρένων ζητούν και οι οικογένειες των θυμάτων. “Ο αριστερόστροφος φασισμός θα πετύχει το σκοπό του όταν επέλθει στη συνείδηση του κόσμου η αμφισβήτηση των θεσμών του Κοινοβουλίου και της Δικαιοσύνης”, δήλωσε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του.

Ακόμη περί ΠΑΣΟΚ ο κ. Φλωρίδης δήλωσε πως «δεν καταθέτετε πρόταση ποινικής δίωξης για κάποιον υπουργό αλλά παρουσιάζετε συνομιλίες που υπάρχουν αυτούσιες στην δικογραφία από τότε, ως μεγάλη ανακάλυψη».

Προσπάθεια να “μαζέψει” τη δήλωση

Μετά τις αντιδράσεις για τα «μπαζώματα», ο κ. Φλωρίδης επανήλθε λέγοντας πως «η κυβέρνηση σεβόμενη τον πόνο των ανθρώπων, η κυβέρνηση αποφάσισε να κατέβει στο πολιτικό γήπεδο και τώρα τα πράγματα ζόρισαν για εσάς. Οι ανθρώπινες τραγωδίες δεν προσφέρονται ως πολιτικές ευκαιρίες, η αλήθεια είναι λυτρωτική και καταλυτική», είπε.

Ο κ. Φλωρίδης επανέλαβε πως «πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο σεβασμός του πόνου των οικογενειών και να χυθεί άπλετο φως. Πρέπει να προστατευτεί η λειτουργία της Δικαιοσύνης και θα συνεχίσουμε ως το τέλος ώστε η ανάκριση να περατωθεί χωρίς κανένα ερωτηματικό. Θα δούμε αν υπήρξαν εύφλεκτες ύλες, θα απαντήσουν εργαστήρια του εξωτερικού, αν υπήρξαν βίντεο αλλά και τα πορίσματα των εμπειρογνωμόνων, θα εξεταστούν όλα ώστε να μην υπάρξουν κενά», επισήμανε.

«Θα δούμε αν υπήρξαν εύφλεκτες ύλες, θα απαντήσουν εργαστήρια του εξωτερικού, αν υπήρξαν βίντεο, αλλά και τα πορίσματα των εμπειρογνωμόνων, θα εξεταστούν όλα ώστε να μην υπάρξουν κενά. Στην υπόθεση μετέχουν 100 δικηγόροι και κανείς δεν διαμαρτύρεται πως η Δικαιοσύνη δεν κάνει καλά τη δουλειά της. Αν διαπίστωναν κενά, δεν θα αντιδρούσαν; Το μήνυμα είναι πως ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη, χρειάζεται μια ασπίδα προστασίας απέναντι στους δημαγωγούς», σημείωσε επίσης.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι λίγες ώρες πριν την τοποθέτησή του στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης παραδέχθηκε ότι ο ανακριτής για πέντε μήνες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, δεν μπορούσε να ακούσει τις συνομιλίες των εμπλεκομένων λόγω νόμου…

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!