Πιστώνεται άμεσα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο κίνησης για αγροτική χρήση. Δικαιούχοι είναι όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες – φυσικά πρόσωπα, που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων έως την 15η Ιουλίου 2022 και έχουν υποβάλλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για τα έτη 2021 και 2022. 

Με το ποσό που δικαιούται ο κάθε αγρότης να πιστώνεται άμεσα στον τραπεζικό του λογαριασμό, χωρίς να απαιτείται η υποβολή οποιουδήποτε δικαιολογητικού εκ μέρους του. Το ποσό της επιστροφής υπολογίζεται με βάση τις μέγιστες ποσότητες κατανάλωσης πετρελαίου ανά αγρότη, ανάλογα με τα στρέμματα και το είδος της καλλιέργειας ή το ζωικό κεφάλαιο που κατέχει. Σημειώνεται πως τα καταβαλλόμενα ποσά είναι ακατάσχετα και δεν συμψηφίζονται με επιστρεπτέα ποσά οφειλών προς το Δημόσιο. Μάλιστα, το τελικό ποσό που θα διατεθεί αυξήθηκε σε 70 εκατ. ευρώ, από τα 60 εκατ. ευρώ που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

 

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιώργος Στύλιος,  δήλωσε: «Πιστή στις δεσμεύσεις της για διαρκή στήριξη του εγχώριου πρωτογενούς τομέα, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επαναφέρει την επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου στους αγρότες. Το αγροτικό πετρέλαιο το είχε καταργήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2017. Στοχευμένα και με πράξεις αποδεικνύουμε ότι βρισκόμαστε συνεχώς στο πλευρό των αγροτών, στηρίζοντας την ελληνική περιφέρεια σε μία περίοδο διαδοχικών εξωγενών κρίσεων».

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!