“Έκπληκτη η τοπική κοινωνία της Θεσπρωτίας και φορείς της Ηπείρου πληροφορήθηκαν την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να εγκρίνει την εγκατάσταση μονάδας αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων και ασφάλτου, με πρόβλεψη τροφοδοσίας διά θαλάσσης και δημιουργία λιμενικών εγκαταστάσεων, στη Λωρίδα Σαγιάδας, στον πυρήνα της ΠΟΑΥ (Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών) Θεσπρωτίας.

Σε μια σειρά σημαντικών ζητημάτων η κυβέρνηση της ΝΔ και τα αρμόδια Υπουργεία, προκαλούν, με αποφάσεις σαν κι αυτή, την υποβάθμιση της Ηπείρου με τον περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες να παρακολουθούν ως θεατές, αν όχι χειροκροτητές, των κυβερνητικών αποφάσεων. Η περιφερειακή αρχή «όφειλε να είχε προΐδη» και να προλάβει την κυοφορούμενη επί 10ετίες «επένδυση των ασφαλτικών Σαγιάδας».

Τους καταγγέλλουμε για τις καταστρεπτικές πολιτικές που επιφυλάσσουν για την Ήπειρο και θα εισπράξουν την μήνιν των Ηπειρωτών στις επερχόμενες εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οι προσφυγές στο ανώτατο δικαστήριο είναι για την τιμή των όπλων – δεν επιλύουν τέτοιας υφής ζητήματα. Ας το αντιληφθούν όσο είναι καιρός και να πάρουν πίσω την καταστροφική, για τις ιχθυοκαλλιέργειες και το θαλάσσιο οικοσύστημα, απόφαση.

Να διαλέξουμε ιχθυοκαλλιέργειες ή ασφαλτικά. Και τα δυο χωρούν στη Λωρίδα Σαγιάδας!”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!