Συνέντευξη τύπου πραγματοποίησε η Περιφερειακή Παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» δια του επικεφαλής της, Γιώργου Ζάψα αναφορικά με την διαδικασία και το περιεχόμενο της συζήτησης κατά την προχθεσινή συνεδρίαση της 14ης Νοεμβρίου .

Αναλυτικά:
Η πραγματοποίηση της σημερινής συνέντευξης δεν θα ήταν ούτε χρήσιμη, ούτε απαραίτητη. Γίνεται επειδή η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, η κ. Στ. Μπραΐμη και ο περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Καχριμάνης, σε κοινή γραμμή, αποφάσισαν και ακολούθησαν μια ασφυκτική διαδικασία ως προς τον όγκο της ημερήσιας διάταξης και το περιεχόμενο της θεματολογίας, περιορίζοντας την συζήτηση σε ανταλλαγή μονολόγων, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση της 14ης Νοεμβρίου.

Την προηγουμένη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου αποστείλαμε στην κα πρόεδρο επιστολή με την οποία δηλώναμε την απογοήτευσή μας για την χρονική καθυστέρηση σύγκλισης του Οργάνου και επιπρόσθετα για την κατάρτιση και το περιεχόμενο της ΗΔ.

Η τελευταία τακτική συνεδρίαση είχε πραγματοποιηθεί πριν τρεις μήνες, στις 3 Αυγούστου. Στρίμωξαν σε μια συνεδρίαση το Τεχνικό Πρόγραμμα 2024, επτά (7) σημαντικά θέματα και επτά (7) ακόμα Επερωτήσεις! Καμία αναφορά στην επικαιρότητα. Ο επανεκλεγείς περιφερειάρχης δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ενημερώσει το σώμα για κρίσιμα θέματα της περιφέρειας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας καθημερινά. Παρακολουθούν την επικαιρότητα με την δική τους μυωπική οπτική. Προφανώς λένε «δεν έγινε και τίποτα σημαντικό, εμείς ξέρουμε, δεν χρειάζεται να γνωρίζουν οι άλλοι..».

Δεν συζητούνται θέματα ή υποβιβάζονται γεγονότα όπως η έλευση του Πρωθυπουργού στην Ήπειρο, η πώληση του λιμανιού Ηγουμενίτσας, η απόφαση ένταξης του Ζαγορίου στην UNESCO, η διαβούλευση της ΣΜΠΕ για την 2η αναθεώρηση ΣΔΛΑΠ Υ.Δ.Η. (Σχέδιο Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών Υ.Δ. Ηπείρου) & η ΣΜΠΕ Ε.Π. Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, η πρόσκληση των μελών της Ο.Ε. στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, η αιφνίδια απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων 3,5 τόνων στην εθνική οδό Ιωαννίνων – Άρτας (γέμισε απαγορευτικές πινακίδες η ε.ο. και οι παράδρομοι), κ.α. πολλά.

Αλλά και αυτά που συζητιούνται τελικά, διαστρεβλώνονται ενώπιον ακροατηρίου. Όποιοι-ες παρακολούθησαν την προχθεσινή συνεδρίαση πήραν μια γεύση της αλαζονείας του περιφερειάρχη, με τις αστήρικτες απαντήσεις επί των Επερωτήσεων (έκανε το μαύρο άσπρο), την αντιδεοντολογική συμπεριφορά του προεδρείου και τις πολιτικές απρέπειες του κ. Καχριμάνη.
Έσβησε – εξαφάνισε τα πρόστιμα 5 εκατομμυρίων που εκκρεμούν σε βάρος της περιφέρειας!

Δεν υπήρξε ποτέ οικολογικό έγκλημα τον Λούρο ποταμό – περιβαλλοντική παρέμβαση κατά τον κο Καχριμάνη.
Η γέφυρα της Αρίστης/ Παπίγκου αντέχει 38 τόνους, μετά από 100 χρόνια!
Οι αμμοληψίες, χωρίς άδεια, στον Αρέθωνα και αλλού, είναι χρήσιμες και νόμιμες όταν γίνονται για την εξυπηρέτηση εργολάβων!
Οι σταθμοί υπεραστικών λεωφορείων βαφτίζονται πρακτορεία και αδειοδοτούνται κανονικά, όπως η περίπτωση του ΚΤΕΛ Ηγουμενίτσας!

Η Παμβώτιδα είναι καθαρή όσο είναι στην εξουσία ο κ. Καχριμάνης, κατόπιν ενεργειών του ιδίου!
Και σαν δεν μας φτάνουν όλα αυτά, επιχειρεί να χειραγωγήσει περιφερειακούς συμβούλους της αντιπολίτευσης. Ομολογεί σε δημόσια θέα την πολιτική του απρέπεια ότι τηλεφωνεί σε περιφερειακούς συμβούλους και υπεισέρχεται στις λειτουργίες αντίπαλων παρατάξεων, όταν ενοχληθεί από τον έλεγχο και την κριτική τους. Αυτός είναι!

Εμείς λέμε και το επαναλαμβάνουμε προς κάθε κατεύθυνση: Οτιδήποτε δεν συζητιέται στα όργανα του Περιφερειακού Συμβουλίου θα το συζητούμε δημόσια και ευχαριστούμε τα μέσα ενημέρωσης – έντυπα & ηλεκτρονικά, για την δουλειά που κάνουν και την διαχρονική συνεργασία μας.”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!