Την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο “Black Hole Meeting” με έργα των καλλιτεχνών Δημήτρη Δαλλά και Γιώργου Καλατζή παρουσιάζει η Gallery Τεχνοχώρος, συνεχίζοντας μια παράδοση των τελευταίων ετών να αποχαιρετά τη χρονιά που φεύγει με ένα ξεχωριστό εικαστικό γεγονός.
Η δημιουργική συνάντηση των δύο καλλιτεχνών έρχεται να προσφέρει ένα ταξίδι στον κόσμο της σύγχρονης ζωγραφικής, αναδεικνύοντας την εκφραστικότητα και τη δημιουργικότητά τους.
Ο Δημήτρης Δάλλας εμπνέεται από την καθημερινή ζωή, τους ανθρώπους που συναντά, τα γεγονότα που παρακολουθεί και τα μηνύματα που εκλαμβάνει. Δουλεύει με σπρέι, ακρυλικά, μαρκαδόρους και σπάτουλες αυτοσχεδιάζοντας πάνω στους χαρακτήρες και τους συμβολισμούς με τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα να κωδικοποιούν τα συναισθήματά του. Η ρευστότητα και η αίσθηση της
κίνησης, που αποπνέουν τα έργα του, εκφράζουν την ενέργεια που περιβάλλει και διαμορφώνει εν τέλει το έργο τέχνης.
“Όλα ξεκινούν από μία εσωτερική ώθηση, από μία προσωπική ανάγκη για έκφραση. Πολλές εικόνες… πολλές παραστάσεις… από έναν κόσμο βαθύτερο, κάτι ανάμεσα στο όνειρο και στην πραγματικότητα; Αυτός ο κόσμος είναι όμορφος, διαφέρει από αυτόν που ζούμε. Διευρύνεται σε ένα άλλο σύμπαν με άλλες μορφές ύπαρξης. Δε χρειάζονται εξωτερικές αφορμές! Όλο αυτό τον κόσμο το προσεγγίζω μέσα μου, με τη ζωγραφική και τα χρώματα. Κάθε νέο έργο και ένα ταξίδι στους γαλαξίες του. Γίνομαι εξερευνητής και δημιουργός του. Μεταφέρομαι εκεί και συμμετέχω με ένα ξεχωριστό τρόπο στη δική του ζωή και στα δικά του γεγονότα. Το ταξίδι συνεχίζεται…”, αναφέρει, από την πλευρά του, ο Γιώργος Καλατζής για τα έργα του.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό από τις 7 Δεκεμβρίου έως και τις 27 Δεκεμβρίου.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!