Η στάση της υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρίας Κεφάλα, παραμένει ερωτηματικό, με πιθανότερο σενάριο την αποχή , ενώ την οδό της αποχής από την ψηφοφορία επιλέγει ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας.

«Η προσωπική μου απόφαση είναι μάλλον να απέχω από την διαδικασία. Θα το εξηγήσω. Πρέπει να εξηγηθεί με τρόπο που θα είναι αναλυτικός ώστε να γίνει κατανοητή η προσωπική μου στάση. Είναι καθαρά θέμα συνείδησης και νομικής στάθμισης. Λαμβάνω υπόψη και τα επιστημονικά νομικά δεδομένα. Ακούμε την εκκλησία αλλά δεν είναι ο παράγοντας που επηρεάζει την βούληση μας», δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Δικαιοσύνης.

Άγνωστο παραμένει τι θα πράξει και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Την πρόθεσή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εξέφρασε και άλλος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.

«Η άποψη μου είναι γνωστή», είπε ο βουλευτής και προσέθεσε: «Θα ήθελα να πω ότι η στάση του κυρίου Βορίδη τον τιμά γιατί παραμένει πιστός στις αρχές του, όπως τιμά και τον πρωθυπουργό ότι αναγνωρίζει το δικαίωμα στα μέλη του υπουργικού της ψήφου κατά συνείδηση σε ένα νομοσχέδιο που προβληματίζει πολύ έντονα τα μέλη της παράταξης. Έχω δηλώσει ότι θα καταψηφίσω».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!