Γενικό Νοσοκομείο Άρτας: Διεκδικούν συμβάσεις αορίστου χρόνου οι καθαρίστριες, κόντρα με τη διοίκηση

Τη στάση της διοίκησης του Νοσοκομείου Άρτας στη δικαστική διεκδίκηση των καθαριστριών καταγγέλλει η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών, υποστηρίζοντας ότι οι εργαζόμενες καλύπτουν πάγιες ανάγκες επί χρόνια.

Γενικό Νοσοκομείο Άρτας: Διεκδικούν συμβάσεις αορίστου χρόνου οι καθαρίστριες, κόντρα με τη διοίκηση

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Τη στάση της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας απέναντι στις εργαζόμενες στην καθαριότητα καταγγέλλει η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας Νομού Άρτας, με αφορμή τη δικαστική διεκδίκηση για τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, παρά τις διαβεβαιώσεις που, όπως αναφέρεται, είχαν δοθεί από τον διοικητή για στήριξη του αγώνα των καθαριστριών και παρουσία εκπροσώπου της διοίκησης στο δικαστήριο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση υποστηρίζει ότι ο δικηγόρος του Νοσοκομείου παρουσίασε στο δικαστήριο σειρά επιχειρημάτων κατά της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Μεταξύ αυτών, όπως αναφέρει, ήταν και το επιχείρημα ότι μετά την αποχώρηση των σημερινών εργαζομένων θα μπορούσαν να βρεθούν άλλες καθαρίστριες.

Η παράταξη απαντά ότι η καθαριότητα ενός νοσοκομείου απαιτεί προσωπικό με εμπειρία στις ιδιαίτερες συνθήκες των χώρων υγείας. Επισημαίνει ότι οι συγκεκριμένες εργαζόμενες καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, έχουν αποκτήσει πολυετή εμπειρία και προσέφεραν, μεταξύ άλλων, τις υπηρεσίες τους κατά την περίοδο της πανδημίας.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις εργαζόμενες με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου, για τις οποίες η Αγωνιστική Συσπείρωση αναφέρει ότι βρίσκονται εδώ και περίπου δέκα χρόνια σε καθεστώς διαδοχικών συμβάσεων, διεκδικώντας τη μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης λόγος για αποδοχές της τάξης των 650 ευρώ, ενώ ασκείται κριτική στην προοπτική ανάθεσης της καθαριότητας σε ιδιώτη εργολάβο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η Αγωνιστική Συσπείρωση, η εργολαβική ανάθεση θα κοστίζει 642.000 ευρώ, ποσό που, όπως υποστηρίζει, είναι περίπου τριπλάσιο από το σημερινό κόστος του προσωπικού.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών καταγγέλλει τόσο τη διοίκηση του Νοσοκομείου όσο και την κυβερνητική πολιτική για τις εργασιακές σχέσεις στον χώρο της καθαριότητας, ζητώντας ουσιαστικά τη μονιμοποίηση των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες ανάγκες.

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google