Μήνυμα προς τους καταναλωτές να μην σπεύσουν να αποθεματοποιήσουν προϊόντα, γιατί αυτό θα σημάνει για εκείνους μεγάλη απώλεια εισοδήματος απέστειλε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο νέας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για το «καλάθι του νοικοκυριού» και τους εκτεταμένους ελέγχους που πραγματοποιούνται στην αγορά με στόχο την πάταξη της αισχροκέρδειας.

Όπως σημείωσε, διαφαίνεται σταδιακή αποκλιμάκωση του πληθωρισμού η οποία θα γίνει ορατή στα προϊόντα που απαρτίζουν το «καλάθι του νοικοκυριού» μέσα στις επόμενες δυο με τρεις εβδομάδες.

Μάλιστα ο υπουργός προειδοποίησε πως υπάρχει κίνδυνος μαζικών αγορών πανικού (panik buying) από τους καταναλωτές προσεχώς, αν συνεχιστούν τα δημοσιεύματα για επερχόμενη ακρίβεια, την ώρα που η τάση του πληθωρισμού είναι πτωτική. Αυτό θα σημάνει αυτόματα τον κίνδυνο μεγάλης απώλειας εισοδήματος για εκείνους, επανέλαβε.

Δεν είναι πραγματική αίσθηση ότι ο πληθωρισμός οφείλεται στην αισχροκέρδεια, πρόσθεσε ο υπουργός, εξηγώντας πως φυσικά υπάρχουν φαινόμενα αισχροκέρδειας, τα οποία αντιμετωπίζονται. «Εμείς στο υπουργείο δεν διαπιστώνουμε γενικευμένη αισχροκέρδεια. Ναι υπάρχει πληθωρισμός, ναι υπάρχει ακρίβεια, αλλά όχι γενικευμένη αισχροκέρδεια», συμπλήρωσε

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!