Την πρόταση Σαρηγιάννη για καθολικό lockdown με τη νέα χρονιά προκειμένου να αναχαιτιστεί η διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

“Η θέση της κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό είναι γνωστή και έχει εκφραστεί πολλές φορές. Άκουσα τον κ. Σαρηγιάννη πολύ προσεκτικά αλλά η απόφαση του lockdown δεν έχει μόνο υγειονομικά κριτήρια” δήλωσε στο Mega και την εκπομπή “Live News” ο υπουργός, διευκρινίζοντας πως δεν σκοπεύει να τοποθετηθεί για το ενδεχόμενο “λουκέτου” στα σχολεία, ως μη αρμόδιος για το ζήτημα.

“Σήμερα που μιλάμε η πανδημία στην Ελλάδα είναι υπό έλεγχο. Τι θα γίνει την άλλη βδομάδα με την Όμικρον δεν το ξέρω και προφήτης δεν είμαι” πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.
Τόνισε επίσης ότι κάποια ήπια – όπως τα χαρακτήρισε μέτρα θα μπορούσαν να παρθούν και πριν την Πρωτοχρονιά, με την προϋπόθεση ότι δεν θα διαταραχτεί η αγορά και επεσήμανε ότι καθολικό lockdown δεν θέλει κανείς.

“Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι και η δική μας κυβέρνηση ανησυχεί για την επέλαση της Όμικρον σε όλη την Ευρώπη. Ακούμε τους επιστήμονες και συζητάμε με βάση την ανησυχία των ειδικών για μέτρα που θα μπορούσαμε να πάρουμε για προκαλέσουμε ένα φρένο στην πανδημία έτσι ώστε να γίνει πιο διαχειρίσιμη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μέτρα είναι στο τραπέζι. Γενικό lockdown δεν θέλει κανείς ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στην αντιπολίτευση” ανέφερε.

“Η πανδημία είναι πολύ επικίνδυνη και δώσαμε αγώνα για να εμβολιαστεί ο κόσμος. Και είχαμε και πολλά δράματα. Ο κορονοϊός σκοτώνει και νέους ανθρώπους. Αλλά δεν δεν είναι μόνο ο κορονοϊός επικίνδυνος στην ζωή. Και η ανεργία είναι επικίνδυνη, και η χρεοκοπία η πτώχευση είναι επικίνδυνη. Το αν θα πεθάνεις από κορονοϊό ή αν θα πεθάνεις σε ένα χρόνο επειδή χρεοκόπησες το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Άρα ψυχραιμία. Υπάρχει ένα παγκόσμιο πρόβλημα και το παρακολουθούμε. Όπως μέχρι σήμερα τα καταφέραμε και σταθήκαμε όρθιοι έτσι θα τα καταφέρουμε” συνέχισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

“Κάποια ήπια μέτρα θα μπορούσαν να υπάρξουν και πριν την Πρωτοχρονιά. Πρόθεσή μας είναι να μην διαταράξουμε την αγορά πριν την Πρωτοχρονιά. Έχουμε δώσει μεγάλο αγώνα να μείνει η αγορά ανοιχτή κα θέλουμε να την κρατήσουμε έτσι” κατέληξε.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!