«Δεν είναι ακόμα η ώρα για να ανοίξει η εστίαση. Πρώτα θα ανοίξει πλήρως το λιανικό εμπόριο και μετά θα πάμε στην εστίαση», τόνισε σε συνέντευξή του, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, συμπλήρωσε ότι «Όλα πρέπει να γίνουν με συγκεκριμένα βήματα. Είναι παντελώς αδύνατο να δώσεις συγκεκριμένη ημερομηνία και να μπορείς να εγγυηθείς την τήρησή της, όταν το φαινόμενο “βράζει” και είναι εν εξελίξει».

θα περιμένουμε την απόφαση της Επιτροπής για τα καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές

«Η Επιτροπή θα συνέλθει ξανά στο τέλος της εβδομάδας και θα εξετάσουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα όλης της εβδομάδας. Δική μας επιθυμία στο Υπουργείο Ανάπτυξης είναι να ανοίξουν τα καταστήματα και σε αυτές τις περιοχές αλλά δεν πρόκειται να κινηθούμε αυτόνομα, θα περιμένουμε την απόφαση της Επιτροπής», σημείωσε ο υπουργός.

Ήδη, όπως είπε, η κυβέρνηση ανακοίνωσε οικονομικά εργαλεία, η απόδοση των οποίων συναρτάται με το αν είσαι ανοιχτός ή κλειστός ώστε να θεραπευθεί ως ένα βαθμό, η ζημία που υφίστανται οι περιοχές που παραμένουν κλειστές και τον Απρίλιο».

Όσον αφορά τα εμπορικά κέντρα, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «Στην πρότασή μας είναι και πάλι το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων και θα τεθεί υπό τη συζήτηση και την κρίση της Επιτροπής. Θα πειθαρχήσουμε στις απόψεις των ειδικών».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!