Σε πλήρη εξέλιξη είναι η σφοδρή αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στο πλαίσιο της πρότασης δυσπιστίας για τις πολιτικές ευθύνες γύρω από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.
Από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, εστιάζοντας σε χθεσινές της δηλώσεις, στις οποίες, όπως υποστήριξε, είπε ότι εκπροσωπεί τις οικογένειες των θυμάτων, και την αναφορά της ότι ο μηχανοδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας ήταν εθελοντής στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη.
«Επειδή άκουσα την κυρία Κωνσταντοπούλου να αναφέρει ότι εκπροσωπεί τα θύματα και τις οικογένειές τους, πρέπει να σας ενημερώσω κυρία πρόεδρε ότι για την χθεσινή σας αναφορά στην ομιλία σας, επικοινώνησε μαζί μου ο πατέρας του νεκρού Σπύρου Βούλγαρη και με εξουσιοδότησε να ενημερώσω το σώμα και εσάς ότι θεωρεί ότι αυτά που είπατε είναι ακραία συκοφαντικά, προσβάλλουν την μνήμη του γιου του, να σας δώσω το τηλέφωνό του, να τον πάρετε και να του ζητήσετε συγγνώμη για αυτά που είπατε. Και φαντάζομαι ότι εσείς που είσαστε τόσο ευαίσθητη με τους νεκρούς και τις οικογένειές τους, κυρία Κωνσταντοπούλου, δεν θα διστάσετε μετά να πάρετε τον λόγο και να ζητήσετε συγγνώμη από τον πατέρα ενός από τους νεκρούς των Τεμπών» ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Στην συνέχεια πήρε τον λόγο η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και απάντησε στον υπουργό Υγείας. «Κύριε Γεωργιάδη, θα σας ζητήσω να μου δώσετε βεβαίως το τηλέφωνο του κυρίου Βούλγαρη και θα επικοινωνήσω μαζί του, γιατί δεν έχω κανέναν λόγο να μην πάρω τηλέφωνο έναν πατέρα που έχασε το παιδί του και που σίγουρα δικαιούται να γνωρίζει ποιος έχει την ευθύνη για το ότι βρισκόταν σε αυτήν την αμαξοστοιχία και ποιος τον έβαλε σε αυτήν την θέση. Σας ευχαριστώ που επιβεβαιώσατε ότι ο γιος του κυρίου Βούλγαρη, ο εκλιπών ήταν εθελοντής του κυρίου Μητσοτάκη και υπάρχει αυτή η προσωπική γνώση του πρωθυπουργού. Νομίζω ότι είναι σημαντικό ο κ. Μητσοτάκης να μας πει τι παραπάνω ξέρει» ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
«Προς την κυρία Κωνσταντοπούλου, ουδέποτε επιβεβαίωσα ότι ο γιος του κ. Βούλγαρη ήταν εθελοντής του Κυριάκου Μητσοτάκη. Διάβασα αυτό που είπατε εσείς. Ο πατέρας του, τον οποίο είπατε ότι θα πάρετε τηλέφωνο το αρνείται. Θα πάρετε λοιπόν τον πατέρα του και θα τον ρωτήσετε. Ο πατέρας του που είπατε ότι τον σέβεστε το αρνείται. Και επειδή είπατε ότι τον σέβεστε και επειδή αυτός ο άνθρωπος έχει πεθάνει για να έρθει να πει τι ήταν και τι δεν ήτανε, θα σας παρακαλούσα όταν η οικογένεια ενός νεκρού λέει κάτι και αυτός δεν είναι εδώ για να υπερασπιστεί τον εαυτό του να θεωρούμε το θέμα λήξαν. Πάρτε τον πατέρα, ζητείστε συγγνώμη επιτέλους και σταματήστε την χυδαιότητα» ανταπάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Ακολουθήστε το
στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.