“Λεφτά υπάρχουν”. Η παρεξηγήσιμη φράση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στις εκλογές του 2009 πριν την μεγάλη οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας, ειπώθηκε ξανά.

Όχι από τον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής και προέδρου του ΚΙΔΗΣΟ, αλλά από τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στον ΣΚΑΪ και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα 24 μέτρα ενίσχυσης της μεσαίας τάξης και των ευάλωτων ομάδων πολιτών, που εξήγγειλε από τη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως:
” Λεφτά υπάρχουν και περισσεύουν, γιατί τρέξαμε τις επιχειρήσεις τις εξαγωγές και τον τουρισμό μας καλύτερα του αναμενόμενου, και δίνουμε από αυτά που μας περισσεύουν για να έχει κόσμος μεγαλύτερο εισόδημα,ώστε να αντιμετωπίσουμε την εισβολή της ακρίβειας από το εξωτερικό για να κτίσουμε την αλλαγή νοοτροπίας με υποστήριξη επενδύσεων

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι : ” Η χώρα μας φεύγει από την πανδημία, και η οικονομία μας και η ζωή μας δεν πρόκειται να κλείσουν οριζόντια ξανά κατά κανένα τρόπο”.

Επίσης, όσον αφορά στο πως θα κυλήσει η φετινή σχολική χρονιά ο υπουργός Ανάπτυξης διαβεβαίωσε ότι “μπορεί κάποιο σχολείο μεμονωμένα να κλείσει βάσει απόφασης της υπουργού Παιδείας και της υγειονομικής επιτροπής, αλλά γενικά μέτρα δεν θα υπάρξουν”.
“Το ερώτημα δεν είναι αν φεύγει η χώρα μας από την πανδημία, φεύγει, το θέμα είναι πόσοι ακόμα θα πεθάνουν ή θα ταλαιπωρηθούν επειδή αποφάσισαν να μην εμβολιαστούν νομίζοντας ότι κάνουν αντιπολίτευση στο Μητσοτάκη. Πραγματικό κάνουν μεγάλο λάθος που μετατρέπουν ένα ιατρικό σε πολίτικο ζήτημα, δεν εμβολιαζόμαστε για να δείξουμε ποιο κόμμα προτιμάμε” υπογράμμισε.

“Αυτή τη στιγμή η επιδημία φαίνεται να έχει κάποιες τάσεις αποκλιμάκωσης, αρά τα μέτρα μας φαίνεται να αποδίδουν, δυστυχώς αυτή η αποκλιμάκωση συνοδεύεται καθημερινά με πολλούς θανάτους ανεμβολίαστων συμπολιτών μας. Πονάω ξερώντας ότι αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ζουν, άλλα έπεσαν θύματα συνωμοσιολογίας” τόνισε.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!